Πτωτικά κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, αναζητώντας κάποιες στηρίξεις πλέον προκειμένου να μην δοκιμάσει τις 1.400 μονάδες, οι οποίες και αποτελούν το ψυχολογικό προπύργιο των βραχυπρόθεσμων, που προσβλέπουν στη συντήρηση των επιπέδων ενόψει του placement στην Πειραιώς.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,40% στις 1.408,87 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,1 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,45% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.416,69 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,63% στις 1.217,24 μονάδες.

Συνέχεια της επιλεκτικότητας

Από χτες η αγορά χρειάζεται τουλάχιστον ένα ημίωρο συνεδρίασης προκειμένου να ξεπεράσει το 1 εκατ. τεμάχια σε όγκο, ίδιον της στάσης αναμονής που τηρείται ενόψει της διάθεσης του ποσοστού του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Πειραιώς. Η επιλεκτικότητα είναι εμφανής, με τις περισσότερες κινήσεις να είναι βραχυπρόθεσμες και με οδηγό τη διατήρηση της ρευστότητας.

Μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας η αγορά θα γνωρίζει τους όρους της διαδικασίας του placement, η οποία αναμένεται να εκκινήσει άμεσα την επόμενη εβδομάδα. Και το βασικό ερωτηματικό είναι το τελικό ποσοστό διάθεσης εκ του συνόλου του 27% της Τράπεζας που διαθέτει το Ταμείο. Σε κάθε περίπτωση, οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής, ενώ η κόπωση που φαίνεται προσφέρει ευκαιρίες για αναδιαρθρώσεις θέσεων.

Πάντως, η αγορά δείχνει να βρίσκεται βραχυπρόθεσμα σε ήπια διορθωτική τροχιά, με τις τάσεις συσσώρευσης να αναμένεται να συνεχιστούν, καθώς το επιλεκτικό «κυκλικό» ενδιαφέρον συντηρεί την απορρόφηση των κινήσεων κατοχύρωσης κερδών. Τα καλά νέα για τους αγοραστές είναι ότι η αργή κίνηση του Γενικού Δείκτη δείχνει να αφομοιώνει τις τιμές χωρίς κραδασμούς.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Σαράντης και Ελλάκτωρ σημειώνουν απώλειες 2,56% και 2,37% αντίστοιχα, με τη Motor Oil να χάνει 1,41%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Πειραιώς, Τιτάν, ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο, Jumbo, Cenergy, Eurobank, Εθνική, ΔΕΗ, Λάμδα, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Coca Cola, ΓΕΚ Τέρνα και ΕΥΔΑΠ.

Στον αντίποδα, εκτός από τη Quest, που ενισχύεται κατά 3,26%, θετικά κινούνται οι Aegean, Autohellas, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Τέρνα Ενεργειακή και Μυτιληναίος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες