Αυξήσεις στους μισθούς του προσωπικού της ανακοίνωσε η Marks & Spencer από τον Απρίλιο, καθώς τα σούπερ μάρκετ δίνουν μάχη για να κρατήσουν τους υπαλλήλους τους.

Η εταιρεία θα αυξήσει το ελάχιστο ωρομίσθιο για εργαζομένους εκτός Λονδίνου σε 12 λίρες, και στο προσωπικό της πρωτεύουσας σε 13,15 λίρες.

Η αύξηση αυτή σημαίνει ότι όλοι οι εργαζόμενοί της θα αμείβονται με τον εθελοντικό Πραγματικό Μισθό Διαβίωσης, ο οποίος είναι υψηλότερος από τον υποχρεωτικό Εθνικό Μισθό Διαβίωσης.

Θανόπουλος: Ξεκίνησε συνεργασία με τη Marks & Spencer

Περίπου 40.000 άτομα σε όλα τα καταστήματα της εμπορικής αλυσίδας τροφίμων και ένδυσης αναμένεται να λάβουν αύξηση.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι θα κάνει «ουσιαστικές βελτιώσεις» στις πολιτικές της για τη μητρότητα, την πατρότητα και την υιοθεσία.

Η ελάχιστη αμοιβή της M&S για το προσωπικό εκτός Λονδίνου είναι επί του παρόντος 10,90 λίρες την ώρα, ενώ οι εργαζόμενοι στο Λονδίνο λαμβάνουν 12,05 λίρες.

Με τον Εθνικό Μισθό Διαβίωσης, που συχνά αναφέρεται ως ο κατώτατος μισθός, να προβλέπεται ότι θα αυξηθεί στις 11,44 λίρες την ώρα τον Απρίλιο του 2024 – και για πρώτη φορά θα καλύπτει άτομα ηλικίας 21 και 22 ετών – οι αυξήσεις της εταιρείας σημαίνουν ότι οι εργαζόμενοί της θα κερδίζουν 56 πένες περισσότερες την ώρα σε σύγκριση με τον κατώτατο μισθό της κυβέρνησης.

Η M&S πρακτικά ακολουθεί τον ίδιο δρόμο με τις Aldi, Sainsbury’s και Lidl αυξάνοντας την ελάχιστη αμοιβή για το προσωπικό εκτός Λονδίνου στις 12 λίρες την ώρα. Οι υψηλότεροι μισθοί της Aldi έχουν τεθεί σε ισχύ από τις αρχές Φεβρουαρίου, ενώ ο αυξημένος μισθός που θα προσφέρουν η Lidl και η Sainsbury θα τεθεί σε ισχύ από τον ερχόμενο Μάρτιο.

Από τον Απρίλιο του περασμένου έτους, η μεγαλύτερη αλυσίδα παντοπωλείου της Βρετανίας, Tesco, πληρώνει 11,02 λίρες την ώρα στο προσωπικό εκτός Λονδίνου και 11,95 λίρες στην πρωτεύουσα.

Αλλά η Tesco και άλλοι θα χρειαστεί να αυξήσουν τους μισθούς των εργαζομένων τουλάχιστον σύμφωνα με τον νέο κατώτατο μισθό όταν αυτός τεθεί σε ισχύ από τον Απρίλιο.

Η M&S ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι διευθυντές των καταστημάτων της θα λάβουν επίσης αύξηση μισθού σε 13,05 λίρες την ώρα εκτός Λονδίνου και 14,20 λίρες στην πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με την αλυσίδα σούπερ μάρκετ, οι αυξήσεις που έχουν δοθεί από τον Μάρτιο του 2022, σηματοδοτούν επένδυση άνω των 146 εκατομμυρίων λιρών το συνολικό πακέτο αμοιβών στα καταστήματα λιανικής.

Επίσης, η M&S ανακοίνωσε ότι από τον Απρίλιο του 2024 θα είναι μια από τις πρώτες αλυσίδες λιανικής πώλησης που θα εισαγάγει άδεια πατρότητας έξι εβδομάδων με πλήρεις αποδοχές.

Επίσης ανακοίνωσε ότι «σχεδόν διπλασίασε» την άδεια μητρότητας και υιοθεσίας σε 26 εβδομάδες -επίσης με πλήρεις αποδοχές- που ισοδυναμεί με επένδυση 5 εκατομμυρίων λιρών ετησίως.

Ο διευθύνων σύμβουλος Stuart Machin είπε ότι η M&S στόχο έχει να καταστεί ο πιο αξιόπιστος λιανοπωλητής και εργοδότης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Αλλά η δημιουργία ενός υπέροχου χώρου εργασίας δεν αφορά μόνο την αμοιβή· έχει να κάνει με το συνολικό πακέτο και τους συναδέλφους να αισθάνονται ότι εκτιμάται η προσφορά και ότι μπορούν να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Sierra Nevada Corp: Της ανατέθηκε η σύμβαση για την ανάπτυξη του διαδόχου του αεροσκάφους E-4B
Διεθνή |

Ποια εταιρεία θα κατασκευάσει για 13 δισ. δολάρια το νέο αεροσκάφος της «Ημέρας της Κρίσεως»

Η ύψους 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων σύμβαση αφορά στην ανάπτυξη του νέου αεροσκάφους της «Ημέρας της Κρίσεως» λόγω της ικανότητάς του να επιβιώσει σε πυρηνικό πόλεμο.