Σημαντικά έχει περιορίσει αυτήν την ώρα τις πιέσεις το χρηματιστήριο Αθηνών, δείχνοντας ότι έχει τις δυνάμεις να κρατήσει το ψυχολογικό όριο των 1.400 μονάδων, ενεργοποιώντας τις στηρίξεις από επιλεγμένους δεικτοβαρείς τίτλους.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,41% στις 1.406,16 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 72,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 21 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,47% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.415,04 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,61% στις 1.222,61 μονάδες.

Απορροφούνται οι πιέσεις

Μετά από αρκετές ημέρες κατά τις οποίες οι long κατάφερναν να περιορίσουν τους πωλητές σε ένα στενό εύρος και σε ένα μικρό κομμάτι του ταμπλό, σήμερα δοκιμάστηκε σοβαρά το ψυχολογικό επίπεδο των 1.400 μονάδων. Ωστόσο χάθηκε η στήριξη των 1.410 μονάδων, με το δρόμο πλέον για χαμηλότερα επίπεδα να έχει ανοίξει.

Ήταν όμως μια διόρθωση που λειτουργεί λίγο έως πολύ ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία, δεδομένου ότι η πλειονότητα των συμμετεχόντων την περίμενε από καιρό. Και η προσπάθεια πολλών χαρτοφυλακίων να βελτιώσουν τα επίπεδα ρευστότητας τους, ήταν η αφορμή για να έρθει λίγο πριν την εκπνοή του μήνα.

Άλλωστε, εκτός του κλεισίματος του μήνα, αναμένονται και οι σχετικές ανακοινώσεις για το placement του ποσοστού του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Πειραιώς την Παρασκευή, με την αγορά να κινείται με καθαρά βραχυπρόθεσμο ορίζοντα και σε πολύ στενά όρια μέχρι να έχει καλύτερη εικόνα. Και η εικόνα έγκειται στο γεγονός ότι δεν είναι μικρό το ενδιαφέρον συμμετοχής στη διαδικασία της Πειραιώς, με πολλά χαρτοφυλάκια είτε να κρατούν τη ρευστότητά τους, είτε να κατοχυρώνουν κέρδη τους, προκειμένου να μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, άνω του 1% είναι η πτώση σε Τιτάν, ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ, Eurobank, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίο, Σαράντη και ΟΠΑΠ, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Motor Oil, Autohellas, ΕΥΔΑΠ, Πειραιώς, Alpha bank, Aegean, Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ και Λάμδα.

Στον αντίποδα, η Cenergy σημειώνει άλμα 4,61%, με τη Βιοχάλκο και την Quest να είναι στο +2,58% και +3,11% αντίστοιχα. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΕΛΧΑ, Coca Cola, Jumbo,ΟΤΕ και Εθνική

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες