Στο ταμπλό του χρηματιστηρίου Αθηνών βρίσκεται από σήμερα, 28 Φεβρουαρίου, το ομόλογο της Intralot, με τον ιδρυτή και επικεφαλής Σωκράτη Κόκκαλη να χτυπά το καμπανάκι έναρξης της συνεδρίασης, επιβεβαιώνοντας τη φάση ανάπτυξης στην οποία βρίσκεται η εισηγμένη.

Μετά από ένα ακόμη βήμα στο υποδειγματικό turnaround story της Intralot, ο Κόκκαλης αναφέρθηκε στην πορεία αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης της εταιρείας. «Μπορεί να υπήρξαν δύσκολες μέρες, αλλά τώρα είναι σε καλύτερη φάση», ανέφερε χαρακτηριστικά, επιβεβαιώνοντας ότι η εισηγμένη πλέον είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες διεθνώς, ειδικά στις αγορές των ΗΠΑ και της Αυστραλίας. «Είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε καινούργια συμβόλαια σε αγορές που είναι πάρα πολύ δύσκολες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε ο κ. Κόκκαλης, βασικό μέλη του ομίλου είναι να μπορεί να προσφέρει τεχνολογία στους οργανισμούς τυχερών παιχνιδιών. «Είναι μια σκληρή διαδικασία γιατί υπάρχουν και διεθνείς ανταγωνιστές που κάθε φορά βρισκόμαστε αντίπαλοι σε όλα τα μέρη του κόσμου», ανέφερε χαρακτηριστικά, όπως η Λ. Αμερική, η Αυστραλία, η Ασία και οι ΗΠΑ.

Ο κ. Κόκκαλης αναφέρθηκε και στον ΟΠΑΠ, με τον οποίο ο όμιλος διατηρεί πολύ καλές σχέσεις, ενώ εξήρε και την πολιτική που ακολουθεί το χρηματιστήριο με την επέκταση στη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας. «Είναι πάρα πολύ σημαντική. Το Χρηματιστήριο αποτελεί έναν κύριο παράγοντα στην αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας και σήμερα βρίσκεται σε μια ανοδική πορεία», ανέφερε ο κ. Κόκκαλης.

Intralot: Μεταξύ 6%-6,4% το εύρος απόδοσης του 5ετούς ομολόγου

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ, Γιάννος Κοντόπουλος, καλωσόρισε το ομόλογο της Intralot, λέγοντας ότι αξιοποίησε τις ευκαιρίες που προσφέρει το χρηματιστήριο, όπως η έκδοση ομολόγων. Στάθηκε επίσης ιδιαίτερα στη μεγάλη συμμετοχή των ιδιωτών, οι οποίοι κάλυψαν περίπου το 77% της έκδοσης.

«Η έκδοση της Intralot αποδεικνύει εμπράκτως ότι η χρηματιστηριακή αγορά είναι μοχλός άντλησης κεφαλαίων, ειδικά στα εταιρικά ομόλογα. Παραμένει μια ισχυρή επιλογή με χαμηλό κόστος κεφαλαίου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Νατάσα Στάμου, κινήθηκε σε παρόμοιο μήκος, επισημαίνοντας την εμπιστοσύνη που δείχνει το επενδυτικό κοινό στην εταιρεία και στην ελληνική κεφαλαιαγορά. Είναι ένα ακόμη παράδειγμα αξιοποίησης των δυνατοτήτων που δίνει η ελληνική αγορά στις ελληνικές επιχειρήσεις, ανέφερε.

Οι βάσεις της εξωστρέφειας

Όπως έχουν συμφωνήσει οι περισσότεροι αναλυτές, πάντως, η έκδοση του ομολόγου είναι ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση της εξωστρέφειας της Intralot, η οποία στόχο έχει να αυξήσει τα συμβόλαια της στη διεθνή αγορά τυχερών παιγνίων, με έμφαση στις ΗΠΑ, πέραν των 11 Πολιτειών στις οποίες βρίσκεται σήμερα.

Άλλωστε, και το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για την έκδοση του ομολόγου ύψους 130 εκατ. ευρώ με απόδοση 6%, επιβεβαιώνουν ότι οι προοπτικές είναι κάτι παραπάνω από θετικές, ενώ το πλάνο αναδιάρθρωσης προχωρά βάση του σχεδιασμού. Η συνολική ζήτηση, που εκδηλώθηκε από επενδυτές οι οποίοι συμμετείχαν στη Δημόσια Προσφορά ανήλθε σε 201,87 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα να καλυφθεί η Δημόσια Προσφορά κατά 1,55 φορές και το σύνολο των συμμετεχόντων επενδυτών να ανέλθει σε 5.467.

Τα αντληθέντα κεφάλαια θα κατευθυνθούν προς την «Intralot Capital Luxembourg SA» για την αποπληρωμή μέρους των Senior Notes και μέρους υφιστάμενου ενδοομιλικού ομολογιακού δανείου.

Πυλώνες Ανάπτυξης

Όπως έχει επισημάνει και στην πρόσφατη γενική συνέλευση η διοίκηση της Intralot, η εισηγμένη είναι πλέον σε καλή θέση ώστε να αξιοποιήσει τις νέες ευκαιρίες ανάπτυξης που παρουσιάζονται στην αγορά, ειδικά αυτή των ΗΠΑ. Επιπλέον, αναμένεται να διεκδικήσει περαιτέρω έργα τόσο στη Νότια Αμερική, ιδίως στη Βραζιλία, όπως και στην Αυστραλία.

Οι βασικοί πυλώνες είναι οι εξής:

– Παραδοσιακά Συμβόλαια Λοταρίας

Η αγορά αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 4,8% CAGR για την περίοδο 2022 – 2028 με σημαντικές μικρές και μεσαίες πολιτείες να φτάνουν στην λήξη 14 συμβόλαια), παρουσιάζοντας μια ευκαιρία υποβολής προσφορών τα επόμενα 3 χρόνια

– iLottery

Σημαντική ευκαιρία για ψηφιοποίηση, καθώς μόνο 11 πολιτείες έχουν εφαρμόσει την iLottery λύση, αντιπροσωπεύοντας το 7% της συνολικής αγοράς της Λοταρίας (7 δισ από 100 δις)

– Παρακολούθηση παιγνιομηχανών βιντεολοταρίας (VLT)

Σημαντική ευκαιρία καθώς η αγορά κινείται προς την ρύθμιση. Αυτή την στιγμή μόνο 14 πολιτείες υπόκεινται σε ρύθμιση και έχουν ήδη ξεκινήσει διαγωνιστικές διαδικασίες σε νέες πολιτείες Wyoming, Pennsylvania).

– Αθλητικός Στοιχηματισμός

Η Intralot εστιάζει στις πολιτείες που έχει ήδη συμβόλαια Λοταρίας, αξιοποιώντας την υπάρχουσα υποδομή

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders