Οι δικηγόροι του Sam Bankman-Fried πρότειναν ποινή πέντε έως έξι ετών στην φυλακή, σημαντικά χαμηλότερη από τα περίπου 100 χρόνια που αντιμετωπίζει για κλοπή δισεκατομμυρίων δολαρίων από πελάτες της FTX, σύμφωνα με τη WSJ.

Οι δικηγόροι του Bankman-Fried υποστήριξαν την ποινή φυλάκισης 63 έως 78 μηνών, επικαλούμενοι ιατρικούς λόγους, συμπεριλαμβανομένου του αυτισμού και τις προθέσεις του να βελτιώσει τον κόσμο με ένα καινούργιο σύστημα κρυπτογράφησης.

Ένα σώμα ενόρκων της Νέας Υόρκης έκρινε ένοχο τον Bankman-Fried και για τις επτά κατηγορίες που αντιμετώπισε τελευταία έτος. Οι εισαγγελείς χαρακτήρισαν την υπόθεση μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές απάτες στην ιστορία των ΗΠΑ. Η καταδίκη του Bankman-Fried έχει προγραμματιστεί για τις 28 Μαρτίου.

Σεμνά και ταπεινά

Σε ένα υπόμνημα καταδίκης σχεδόν εκατό σελίδων που κατατέθηκε αργά την Τρίτη, οι δικηγόροι του Bankman-Fried ζωγράφισαν την εικόνα κάποιου που αφιέρωσε τη ζωή του στη φιλανθρωπία, ζώντας σεμνά – μια εικόνα που έρχεται σε αντίθεση με τις απεικονίσεις των εισαγγελέων για τον πολυτελή τρόπο ζωής του BankmanFried στο ρετιρέ στις Μπαχάμες, σύμφωνα με τη WSJ.

Οι δικηγόροι του δήλωσαν ότι ο Bankman-Fried δεν υποκινήθηκε από απληστία, αλλά από την επιθυμία να γίνει καλύτερος ο κόσμος μέσω φιλανθρωπικών δωρεών. Υλικά αντικείμενα και υπερβολή δεν σήμαιναν τίποτα για αυτόν, είπαν.

«Σε κίνδυνο η ασφάλειά του στη φυλακή»

«Όσοι γνωρίζουν τον Σαμ είναι ευαίσθητοι στο τραγικό γεγονός ότι τίποτα στη ζωή δεν φέρνει την δική του πραγματική ευτυχία», έγραψαν οι δικηγόροι του. «Ο Σαμ πάσχει από ανηδονία, μια σοβαρή κατάσταση που χαρακτηρίζεται από σχεδόν πλήρη απουσία απόλαυσης, κινήτρων και τόκους. Είναι έτσι από την παιδική του ηλικία».

Μια μακρά ποινή φυλάκισης θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια του Bankman-Fried, λόγω της διαταραχής του φάσματος του αυτισμού, δήλωσαν οι δικηγόροι του. Έγραψαν ότι οι άνθρωποι με το

Η διαταραχή μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα και μπορεί να είναι πιο πιθανό να αποτύχει να ανταποκριθεί με αναμενόμενο τρόπο σε άλλους κρατούμενους και δεσμοφύλακες.

«Η κοινωνική δυναμική στη φυλακή και ο εξονυχιστικός έλεγχος που δέχεται είναι πιθανό να προκύψουν σε αυτόν που αντιμετωπίζει σωματική βία», έγραψαν οι δικηγόροι του.

Είπαν επίσης ότι οι πελάτες της FTX αναμένουν τώρα να λάβουν τα χρήματά τους πίσω. «Η ζημιά για τους πελάτες, τους δανειστές και τους επενδυτές είναι μηδενική», λέει ο Bankman-Fried ανέφεραν οι δικηγόροι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Μόδα: H απίστευτη ιστορία πίσω από τις πανάκριβες τσάντες Goyard
Διεθνή |

Διάσημες, ακριβές αλλά χωρίς διαφήμιση - Ποιες είναι οι τσάντες Goyard

Μία από τις πιο εμβληματικές και ακριβές τσάντες της μόδας έχει βρεθεί στα χέρια προσωπικοτήτων όπως ο Πάμπλο Πικάσο, η Κοκό Σανέλ, ο Καρλ Λάγκερφελντ αλλά και μέλη της δυναστείας των Ρομανώφ