Στο 6%-6,4% ορίστηκε το εύρος απόδοσης για το εταιρικό ομόλογο της Intralot με την δημόσια προσφορά να αρχίζει αύριο  στις 10 το πρωί και να ολοκληρώνεται  στις 4 το απόγευμα της Παρασκευής, οπότε και θα ανακοινωθεί το ύψος των προσφορών, καθώς επίσης το τελικό επιτόκιο. Στις 27 Φεβρουαρίου αναμένεται η ανακοίνωση για τη δημόσια προσφορά και η παράδοση των ομολογιών στους επενδυτές, ενώ στις  28 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των ομολόγων στην κατηγορία τίτλων σταθερού εισοδήματος του ΧΑ.

Intralot: Ποντάρει στη δυναμική αγορά των ΗΠΑ – Τι δείχνει το deal Jackpocket με DraftKings

Η Έκδοση του ΚΟΔ θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση μέρους του υφιστάμενου δανεισμού της Εταιρείας, ενώ μετά τη δρομολογούμενη έκδοση θέμα χρόνου είναι η έκδοση νέου κοινοπρακτικού δανείου, που θα καλύψουν τράπεζες, ύψους €100 εκατ. Σύμβουλος Έκδοσης είναι η Τράπεζα Πειραιώς, Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι η Τράπεζα Πειραιώς και η Alpha Bank, Ανάδοχοι οι Attica Bank, Optima, Bank, Ambrosia Capital Hellas και Euroxx. Νομικοί Σύμβουλοι της Έκδοσης για θέματα Ελληνικού Δικαίου είναι τα Νομικά Γραφεία Παπαπολίτη και Καρατζά.

Η αξία των περιουσιακών στοιχείων του Ομίλου αποτιμάται σε €603,1 εκατ. (εννεάμηνο 2023 / €617,1 εκατ. 31.12.2022). O Όμιλος Intralot ολοκλήρωσε πρόσφατα μία αναδιάρθρωση και αναχρηματοδότηση εστιάζοντας σε υψηλότερο περιθώριο κέρδους και αποδοτικότητα, έχοντας εξασφαλίσει την ισχυρή υποστήριξη των ιδρυτών και των μετόχων του. Πραγματοποίησε στροφή προς ένα μοντέλο με υψηλότερο περιθώριο κέρδους, με περιθώριο EBITDA περίπου 36,6% για τη δωδεκάμηνη περίοδο που έληξε το εννεάμηνο 2023 από περίπου 31% στο τέλος του 2022. Με εστίαση σε B2B, τεχνολογικές συμβάσεις, τομέα λαχείων και αναπτυγμένες αγορές, πέτυχε απομόχλευση του δείκτη καθαρού δανεισμού προς EBITDA (2,4x NLR) μετά από δύο επιτυχείς εκδόσεις μετοχών συνολικού ύψους €265 εκατ.

Τεχνολογική Καινοτομία στον Κλάδο των Τυχερών Παιχνιδιών

Η στρατηγική της Intralot, “Driving Lottery Digital Transformation”, επικεντρώνεται στον εκσυγχρονισμό των λοταριών με καινοτόμες λύσεις και ασφαλή συστήματα. Η εταιρεία αναπτύσσει προϊόντα επόμενης γενιάς για απρόσκοπτες (omnichannel) εμπειρίες παικτών, ευθυγραμμιζόμενη με τις παγκόσμιες τάσεις των τυχερών παιχνιδιών και ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα των φορέων εκμετάλλευσης για υπεύθυνη ψυχαγωγία. Παράλληλα, η Intralot εστιάζει στην ενίσχυση του διαδικτυακού καναλιού καθώς η αύξηση ζήτησης στον τομέα του «i-Lottery» αποτελεί μια ισχυρή τάση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών και έχει αυξημένη ζήτηση και προοπτικές σε όλον τον κόσμο, ιδιαίτερα δε στις κρατικές λοταρίες στις ΗΠΑ.

Ο Όμιλος διαθέτει επίσης εκτεταμένη εμπειρία στη δημιουργία συστημάτων παρακολούθησης για Video Lottery Terminal (VLT) σε ρυθμισμένες αγορές και λειτουργεί, επί του παρόντος, ένα ευρύ δίκτυο παρακολούθησης VLT στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ωκεανία.

Το Κέντρο Τεχνολογίας και Καινοτομίας της εταιρείας στην Παιανία, στο οποίο απασχολούνται περισσότεροι από 300 Έλληνες μηχανικοί και εξειδικευμένα στελέχη τεχνολογίας, αναπτύσσει πρωτοποριακά προϊόντα και λύσεις που εξάγονται σε όλο τον κόσμο.

Η πλατφόρμα LotosX Omni, ένα υπερσύγχρονο οικοσύστημα βασισμένο σε αρχιτεκτονική μικροϋπηρεσιών, σε συνδυασμό με τη γκάμα τερματικών προηγμένης τεχνολογίας και τις εξελιγμένες εφαρμογές για την online εμπειρία των παικτών, διασφαλίζει την ψηφιακή αναβάθμιση των οργανισμών τυχερών παιχνιδιών. Το LotosX Omni έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει τις σύγχρονες απαιτήσεις των λοταριών, προσφέροντας βέλτιστη και προσωποποιημένη εμπειρία στον παίκτη, ενώ παράλληλα παρέχει ασφαλές και αποτελεσματικό περιβάλλον διαχείρισης και ελέγχου. Το LotosX Omni είναι επίσης επεκτάσιμo και διασυνδεδεμένo με τρίτα συστήματα, προσφέροντας έτσι μια ολοκληρωμένη λύση στους οργανισμούς τυχερών παιχνιδιών.

Συνεπής Μακροπρόθεσμη Στρατηγική Ανάπτυξης

Με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη, την ενίσχυση του ανταγωνιστικού του πλεονεκτήματος και τη δημιουργία αξίας για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ο Όμιλος υιοθετεί μια ολοκληρωμένη στρατηγική, η οποία οδηγεί σε ουσιαστικά αποτελέσματα και περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

•               Παράδοση βέλτιστων τεχνολογικών λύσεων, που διαφοροποιούν τον Όμιλο από τους ανταγωνιστές του και διατηρούν την ηγετική του θέση αναφορικά με την τεχνολογική καινοτομία.

•               Επέκταση της παρουσίας του σε στρατηγικής σημασίας αγορές & διατήρηση της διαφοροποίησης του χαρτοφυλακίου του, ώστε να ενισχύεται η ανθεκτικότητά του και να εξασφαλίζεται η απόκτηση νέων πηγών εσόδων.

•               Δημιουργία Αξίας για τον Όμιλο και τους μετόχους του, προερχόμενη από την αυξημένη παραγωγή ταμειακών ροών, τη διεύρυνση των περιθωρίων και τη βελτίωση της διατηρησιμότητας των μακροπρόθεσμων εσόδων.

•               Προσεκτικό καταμερισμό κεφαλαίου με στόχο τη βελτιστοποίηση της κεφαλαιακής δομής ώστε να εξασφαλίζεται η αποτελεσματική χρησιμοποίηση των πόρων και να ενισχύεται η χρηματοοικονομική ευελιξία.

•               Σταθερή δέσμευση στο Υπεύθυνο Παιχνίδι, την Κοινωνική Υπευθυνότητα και την Ακεραιότητα, η οποία ενισχύει τη φήμη του Ομίλου, ενώ ταυτόχρονα προωθεί τις θετικές κοινωνικές επιδράσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις