Στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2021 υποχώρησε ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Φεβρουάριο σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Ειδικότερα, ο ΔΤΚ αυξήθηκε κατά 2,5% τον Φεβρουάριο του 2024. Αυτή είναι η χαμηλότερη τιμή από τον Ιούνιο του 2021 (+2,4%). Ο εναρμονισμένος δείκτης διαμορφώθηκε στο 2,7%, έναντι 3,1% τον Ιανουάριο, φθάνοντας ακόμα πιο κοντά στον στόχο του 2% που θέτει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ο ρυθμός πληθωρισμού εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, που συχνά αναφέρεται ως δομικός πληθωρισμός εκτιμάται στο 3,4%.

Γαλλία: Σε χαμηλό 2,5 ετών ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο

Οι τιμές για τις υπηρεσίες συνέχισαν επίσης να αυξάνονται κατά 3,4%.

Η Γαλλία

Νωρίτερα η Γαλλία, ανακοίνωσε επίσης ότι ο πληθωρισμός της για τον ίδιο μήνα υποχώρησε σε χαμηλό 2,5 ετών, σε 3,1% έναντι 3,4% τον Ιανουάριο.

«Η καταπολέμηση του πληθωρισμού κερδίζεται», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ σε ανάρτησή του στο X, πρώην Twitter. «Μέχρι το τέλος του έτους, θα πρέπει να είμαστε κοντά στον στόχο του 2%».

Σημειώνεται ότι και στην Ισπανία ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε επίσης σημαντικά τον Φεβρουάριο, στο 2,9% από 3,5%, αν και κατά τι υψηλότερα από τις προσδοκίες.

Στο μεταξύ, αύριο Παρασκευή θα ανακοινώσει η Eurostat τα στοιχεία για τον πληθωρισμός της ευρωζώνης, με τους αναλυτές να προβλέπουν μείωση στο 2,5% από 2,8%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κρατικό επενδυτικό ταμείο Νορβηγίας: Αρκετά μεγάλη «φούσκα στις μετοχές τεχνολογίας
Διεθνή |

«Φούσκα» στις μετοχές τεχνολογίας - Τι είπε ο διαχειριστής του κολοσσιαίου νορβηγικού κρατικού ταμείου

Υπάρχει σαφώς αρκετά μεγάλη “φούσκα” στον τομέα της τεχνολογίας, δηλώνει ο CEO της Norges Bank Investment Management που διαχειρίζεται το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας