Στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2021 υποχώρησε ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Φεβρουάριο σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Ειδικότερα, ο ΔΤΚ αυξήθηκε κατά 2,5% τον Φεβρουάριο του 2024. Αυτή είναι η χαμηλότερη τιμή από τον Ιούνιο του 2021 (+2,4%). Ο εναρμονισμένος δείκτης διαμορφώθηκε στο 2,7%, έναντι 3,1% τον Ιανουάριο, φθάνοντας ακόμα πιο κοντά στον στόχο του 2% που θέτει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ο ρυθμός πληθωρισμού εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, που συχνά αναφέρεται ως δομικός πληθωρισμός εκτιμάται στο 3,4%.

Γαλλία: Σε χαμηλό 2,5 ετών ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο

Οι τιμές για τις υπηρεσίες συνέχισαν επίσης να αυξάνονται κατά 3,4%.

Η Γαλλία

Νωρίτερα η Γαλλία, ανακοίνωσε επίσης ότι ο πληθωρισμός της για τον ίδιο μήνα υποχώρησε σε χαμηλό 2,5 ετών, σε 3,1% έναντι 3,4% τον Ιανουάριο.

«Η καταπολέμηση του πληθωρισμού κερδίζεται», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ σε ανάρτησή του στο X, πρώην Twitter. «Μέχρι το τέλος του έτους, θα πρέπει να είμαστε κοντά στον στόχο του 2%».

Σημειώνεται ότι και στην Ισπανία ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε επίσης σημαντικά τον Φεβρουάριο, στο 2,9% από 3,5%, αν και κατά τι υψηλότερα από τις προσδοκίες.

Στο μεταξύ, αύριο Παρασκευή θα ανακοινώσει η Eurostat τα στοιχεία για τον πληθωρισμός της ευρωζώνης, με τους αναλυτές να προβλέπουν μείωση στο 2,5% από 2,8%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή