Η Πολωνία σχεδιάζει να εκτοξεύσει μια σειρά στρατιωτικών δορυφόρων παρατήρησης το 2025, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της χώρας.

«Την επόμενη χρονιά, ως Υπουργείο Άμυνας και Πολωνικός Στρατός, θέλουμε να βάλουμε τους πρώτους πολωνικούς δορυφόρους μας σε τροχιά», δήλωσε ο Κεσάρι Τόμτσικ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Τα βρήκαν» Πολωνία-ΕΕ – Προς εκταμίευση 137 δισ. ευρώ

Η Πολωνία σχεδιάζει να αποκτήσει ένα δορυφορικό σύστημα εξοπλισμένο με ραντάρ και οπτική τεχνολογία που θα επιτρέπει την παρατήρηση της Γης ανεξάρτητα από τις ατμοσφαιρικές συνθήκες και θα χρησιμοποιεί τόσο ξένη όσο και εγχώρια τεχνολογία, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.

Ο υπουργός Άμυνας Βλάντισλαβ Κοσίνιακ-Κάμις είπε στην ίδια ενημέρωση ότι η χώρα θα αναπτύξει φέτος μια διαστημική δύναμη μεταξύ άλλων μονάδων, με βάση τα διδάγματα που αντλήθηκαν από τις εμπειρίες της Ουκρανίας από την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022.

«Όλες οι ενέργειες που κάνουμε φέτος, δημιουργώντας δυνάμεις drone, δημιουργώντας στοιχεία διαστημικών δυνάμεων ή υγειονομικές μονάδες, αυτές είναι ενέργειες που ενισχύουν τον πολωνικό στρατό και επίσης προκύπτουν από την ουκρανική εμπειρία», είπε ο Κοσίνιακ-Κάμις.

Τον Δεκέμβριο του 2022 το Υπουργείο Άμυνας υπέγραψε συμφωνία με την Airbus για την παράδοση δύο δορυφόρων αναγνώρισης, η εκτόξευση των οποίων προγραμματίζεται έως το 2027.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα