Στη διακοπή των πτήσεων όλων των ελικοπτέρων Sikorsky προς τα υπεράκτια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου προχώρησε την Πέμπτη η Νορβηγία, μετά από δυστύχημα με μία νεκρή και πέντε τραυματίες που οδηγεί το Όσλο να εξετάζει το ενδεχόμενο να καθηλώσει το σύνολο του στόλου των ελικοπτέρων S-92A Sikorsky, μέχρι να διαλευκανθούν τα αίτια του δυστυχήματος.

Μια γυναίκα ηλικίας 60 ετών έχασε τη ζωή της και πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν το ελικόπτερο έπεσε στον ωκεανό στα ανοικτά της δυτικής Νορβηγίας την Τετάρτη, ενώ βρισκόταν σε εκπαιδευτική αποστολή έρευνας και διάσωσης, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ένα από τα επιζώντα μέλη του πληρώματος βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση την Πέμπτη και ένα άλλο είχε τραυματιστεί σοβαρά, ενώ τα υπόλοιπα τρία έφεραν ελαφρύτερα τραύματα, ανέφερε το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύονται.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) της Νορβηγίας δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να διατάξει την καθήλωση όλων των S-92A, ενός αεροσκάφους που αποτελεί ένα από τα πλέον χρησιμοποιούμενα μέσα από την πετρελαϊκή βιομηχανία της σκανδιναβικής χώρας, καθώς μεταφέρει σχεδόν όλους τους εργαζόμενους από και προς τα πετρελαιοπηγές.

Η ασφάλεια «έχει υψηλή προτεραιότητα για εμάς», ανέφερε η αρμόδια αρχή, χωρίς να διευκρινίσει πότε ενδέχεται να ληφθεί σχετική απόφαση.

Μετά το δυστύχημα, οι πετρελαϊκές εταιρείες Equinor, Aker BP και ConocoPhillips δήλωσαν ότι σταμάτησαν όλες τις πτήσεις ελικοπτέρων στα ανοικτά της Νορβηγίας.

Η Equinor, ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου της Νορβηγίας, δήλωσε ότι θα επανεξετάσει την κατάσταση.

Τα έξι μέλη του πληρώματος ανασύρθηκαν όλα από τη θάλασσα από τα σωστικά συνεργεία. Ωστόσο η μία γυναίκα διαπιστώθηκε αργότερα ότι είχε χάσει τη μάχη για τη ζωή.

Τα αίτια του ατυχήματος δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα