Μύδρους εξαπέλυσε κατά της Δύσης, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά την ετήσια ομιλία του την Πέμπτη, κατά την οποία υποστήριξε ότι οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ «προετοιμάζονται να χτυπήσουν ρωσικό έδαφος» ενώ διαμήνυσε μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να πυροδοτήσει την απάντηση της Ρωσίας με τη χρήση πυρηνικών όπλων.

Απευθυνόμενος στo κοινοβούλιο και άλλα μέλη της ελίτ της χώρας, ο 71χρονος Πούτιν επανέλαβε την κατηγορία του πως η Δύση είναι αποφασισμένη να αποδυναμώσει τη Ρωσία και υπαινίχθηκε πως οι ηγέτες της Δύσης δεν καταλαβαίνουν πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι η ανάμειξή τους σε αυτό που χαρακτήρισε εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας.

ΝΑΤΟ: Έρχεται σύγκρουση με τη Ρωσία; Τα νέα διατάγματα Πούτιν και οι προειδοποιήσεις

«Προετοιμάζονται να χτυπήσουν το έδαφός μας»

Παράλληλα, τόνισε ότι οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ «προετοιμάζονται να χτυπήσουν το έδαφός μας», χρησιμοποιώντας «τις πιο αποτελεσματικές δυνάμεις για να το κάνουν». Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι η μοίρα οποιασδήποτε χώρας επιτεθεί στη Ρωσία θα ήταν «πολύ πιο τραγική» από οτιδήποτε θα μπορούσε να αντιμετωπίσει η Ρωσία.

«Πρέπει να καταλάβουν ότι έχουμε επίσης όπλα, όπλα που θα μπορούσαν να τους νικήσουν στη δική τους επικράτεια», ανέφερε, προσθέτοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να «πυροδοτήσει τη χρήση πυρηνικών όπλων».

Ακόμη, ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι η Ρωσία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις της, είπε ο Ρώσος πρόεδρος στην ομιλία του ενώπιον του ρωσικού κοινοβουλίου.

«Η Δύση προσπαθεί να καταστρέψει τη Ρωσία από μέσα»

Ο Πούτιν επανέλαβε την κατηγορία ότι η Δύση προσπαθεί να καταστρέψει τη Ρωσία από μέσα, προσθέτοντας πως οι περισσότεροι πολίτες υποστηρίζουν την απόφασή του να στείλει δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα στην Ουκρανία, σε αυτό που η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως η Μόσχα είναι έτοιμη για διάλογο με τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με τη στρατηγική σταθερότητα, αλλά απέρριψε οποιεσδήποτε προσπάθειες να εξαναγκαστεί η Ρωσία σε συνομιλίες. Ο Πούτιν είπε ακόμη πως η Ρωσία έχει χρησιμοποιήσει προηγμένα οπλικά συστήματα, περιλαμβανομένων υπερηχητικών πυραύλων Zircon, και πως έχει το στρατιωτικό πλεονέκτημα στην Ουκρανία.

Τέλος, κάλεσε τους πολιτικούς της Δύσης να θυμηθούν την τύχη που είχαν ο Αδόλφος Χίτλερ της ναζιστικής Γερμανίας και ο Ναπολέων Βοναπάρτης της Γαλλίας, που εισέβαλαν ανεπιτυχώς στη χώρα του κατά το παρελθόν. «Όμως τώρα οι συνέπειες θα είναι πολύ πιο τραγικές», είπε ο Πούτιν. «Νομίζουν πως (ο πόλεμος) είναι κινούμενα σχέδια», πρόσθεσε.

Δείτε την ομιλία του

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα