Την εμπιστοσύνη της στη μετοχή του ΟΤΕ επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά η Citigroup, η οποία μετά τα καλά αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο Οργανισμός το 2023 ανεβάζει την τιμή στόχο στα 23, από 21, ευρώ προηγουμένως.

Η τιμή στόχος που δίνει, μάλιστα, υποδηλώνει άνοδο σχεδόν 70%.

DT: Τι λέει κορυφαίο στέλεχος της για τον Τσαμάζ και την αλλαγή σκυτάλης στον ΟΤΕ

Μέχρι στιγμής η τιμή στόχος της Citigroup είναι η υψηλότερη μεταξύ των αναλυτών που καλύπτουν τον ΟΤΕ, ενώ η χαμηλότερες έρχονται από τις Optima Bank και Eurobank Equities, με 15 και 15,10 ευρώ αντίστοιχα. Ωστόσο, η Barclays ανέβασε πρόσφατα την τιμή στόχο στα 19, από 18 ευρώ, η Ambrosia Capital τη μείωσε στα 18,9 ευρώ, από 19,3 ευρώ προηγουμένως, ενώ η NBG Securities την έχει θέσει στα 18,80 ευρώ.

Βέβαια, η Citigroup δίνει ακόμη δύο σενάρια για την μετοχή του ΟΤΕ, αφού στο θετικό της σενάριο ο στόχος της τιμής είναι στα 26 ευρώ και στο αρνητικό στα 15 ευρώ. Και στα τρία σενάρια η μετοχή έχει περιθώριο ανόδου τουλάχιστον 10%, ήτοι στο χαμηλότερο εύρος εκτίμησης των πιο «μετριοπαθών» αναλυτών.

Πάντως, αναφορικά με τους στόχους της διοίκησης, η Citi επισημαίνει ότι ο ΟΤΕ έχει καλό ιστορικό επίτευξής τους, ενώ η πώληση της ρουμανικής θυγατρικής θα ενισχύσει σημαντικά τα οικονομικά μεγέθη του. Μια τέτοια εξέλιξη θα αντισταθμίσει την επίπτωση της αύξησης της φορολογίας, βελτιώνοντας έτσι και το μοντέλο της αποτίμησης, βάσει του οποίου εκτιμήθηκε και η τιμή στόχος. Άλλωστε, με βάση την καθοδήγηση του OΤΕ, η επίδραση της υψηλότερης φορολογίας στις ταμειακές ροές (FCF) θα είναι της τάξεως των 50 εκατ., ήτοι στα 470 εκατ. ευρώ από 501 εκατ. το 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις