Απέτυχαν οι συνομιλίες για επίτευξη διακανονισμού στο πλαίσιο αγωγής κατά της εταιρείας Χ (πρώην twitter) και του ιδιοκτήτη της, Ίλον Μασκ. Η Χ και ο Μασκ κατηγορούνται ότι αρνήθηκαν να καταβάλουν περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση σε υπαλλήλους που απολύθηκαν αφότου ο δισεκατομμυριούχος CEO της Tesla απέκτησε την εταιρεία, σύμφωνα με δικαστική κατάθεση που επικαλείται το Reuters.

Hλεκτρικά οχήματα: To σχέδιο της Κίνας που… έκοψε μαχαίρι τα γέλια του Μασκ

Η υπόθεση

Οι δικηγόροι της X και του πρώην τεχνικού Chris Woodfield, ο οποίος κατέθεσε την προτεινόμενη συλλογική αγωγή πέρυσι, δήλωσαν σε κοινή κατάθεση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Delaware την Τετάρτη ότι οι συνομιλίες απέτυχαν να οδηγήσουν σε συμφωνία νωρίτερα αυτό το μήνα.

Η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατέθεσε πανομοιότυπη αίτηση στο ίδιο δικαστήριο σε μια ξεχωριστή υπόθεση που ασκήθηκε από έξι πρώην ανώτερα στελέχη της εταιρείας, τα οποία επίσης ζητούν αποζημίωση.

Οι αγωγές «πάγωσαν» τον Δεκέμβριο, ώστε η X και οι δικηγόροι των εναγόντων να μπορέσουν να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για διακανονισμό. Η αναστολή έληξε την Τρίτη.

Και οι δύο αγωγές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία υποσχέθηκε στους υπαλλήλους αποζημίωση αν απολύονταν σε διάφορες χρονικές στιγμές, μεταξύ άλλων όταν προσλήφθηκαν και αφού ο Μασκ απέκτησε την εταιρεία έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022.

Αλλά αφού ο Μασκ μείωσε το εργατικό δυναμικό της εταιρείας, απολύοντας τελικά περισσότερους από τους μισούς υπαλλήλους, οι πληρωμές αυτές δεν έγιναν ποτέ, ισχυρίζονται οι ενάγοντες.

Βαριές κατηγορίες

Ο Μασκ μετονόμασε το Twitter σε X τον περασμένο Ιούλιο. Η εταιρεία έχει αρνηθεί την παράβαση και έχει προωθήσει την προτεινόμενη ομαδική αγωγή στη διαιτησία, μια τακτική που έχει χρησιμοποιήσει σε αρκετές άλλες αγωγές που προέρχονται από μαζικές απολύσεις.

Εκατοντάδες απολυμένοι εργαζόμενοι, με τη σειρά τους, έχουν κατηγορήσει την X ότι καθυστερεί τις υποθέσεις διαιτησίας αρνούμενη να καταβάλει τα αρχικά τέλη κατάθεσης.

Πρώην εργαζόμενοι του Twitter έχουν κατηγορήσει την εταιρεία ότι απέλυσε κατά προτεραιότητα γυναίκες, μειονότητες και εργαζόμενους με αναπηρίες, ότι δεν έδωσε την εκ των προτέρων ειδοποίηση που απαιτείται από τους ομοσπονδιακούς και πολιτειακούς νόμους και ότι αρνήθηκε να καταβάλει τα μπόνους που είχε υποσχεθεί. Η εταιρεία αρνείται τις κατηγορίες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία