Το σινιάλο για νέες μειώσεις στα τιμολόγια ρεύματος και τον Μάρτιο έδωσε η ΔΕΗ.

Πρώτη απ’ όλους τους παρόχους ρεύματος ανακοίνωσε τις χρεώσεις για το «πράσινο» οικιακό τιμολόγιο.

Η ΔΕΗ ανάρτησε στην ιστοσελίδα της τη χρέωση του Μαρτίου για το «πράσινο» οικιακό τιμολόγιο ρεύματος στα 0,10827 ευρώ ανά κιλοβατώρα για καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες τον μήνα. Για τις καταναλώσεις πάνω από 500 κιλοβατώρες η χρέωση είναι στα 0,11907 ευρώ ανά κιλοβατώρα, ενώ η νυχτερινή χρέωση για την ίδια κατηγορία τιμολογίου αποφασίστηκε στα 0,08037 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Σε νέα «πίστα» ο πόλεμος των παρόχων ρεύματος – Τα μπλε τιμολόγια 6μηνης διάρκειας

Μειώσεις

Σε σχέση με τις χρεώσεις του Φεβρουαρίου η ΔΕΗ έριξε το «πράσινο» τιμολόγιο κατά 15%. Τον περασμένο μήνα η χρέωση για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες ήταν στα 0,128 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Μειώσεις αναμένονται και από τους υπόλοιπους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας.

Σταδιακά μέχρι τα μεσάνυχτα θα αναρτούν τις χρεώσεις για τα «πράσινα» τιμολόγια ρεύματος, σύμφωνα με την υποχρέωση που έχουν από τη νομοθεσία.

Η πτωτική τροχιά των τιμολογίων, όχι μόνο της κατηγορίας του «πράσινου» αλλά και εκείνων του «κίτρινου» και του «πράσινου» πυροδοτείται από την υποχώρηση της χονδρεμπορικής τιμής ηλεκτρικής ενέργειας στο Χρηματιστήριο Ενέργειας καθώς και από τη μείωση της τιμής του φυσικού αερίου TTF στη χρηματιστηριακή πλατφόρμα της Ολλανδίας.

Τιμές κάτω από 0,10 ευρώ ανά κιλοβατώρα;

Δεν αποκλείεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς τα «πράσινα» τιμολόγια ρεύματος να οδηγηθούν σε χρεώσεις και κάτω από τα 0,10 ευρώ ανά κιλοβατώρα και από άλλους παρόχους.

Επιμένουν στα «πράσινα» τιμολόγια

Παντως, είναι αξιοσημείωτο ότι στο «πράσινο» παραμένει η πλειονότητα των καταναλωτών (περίπου το 75%) αν και σταδιακά από τις αρχές του έτους αρκετοί έχουν μετακινηθεί σε «κίτρινα» προϊόντα.

Αντιθέτως, λίγοι είναι οι καταναλωτές που έχουν επιλέξει τα «μπλε» σταθερά τιμολόγια, των οποίων οι τιμές αν και έχουν πέσει, παραμένουν σε υψηλότερα επίπεδα από τα «πράσινα» και «κίτρινα», με εξαίρεση τα εξάμηνης χρέωσης της Protergia που προσφέρεται στα 9,75 λεπτά ανά κιλοβατώρα (με πάγιο στα 9,9 ευρώ τον μήνα) και του Ήρωνα στα 13 λεπτά ανά kWh ή 10,40 λεπτά ανά kWh με έκπτωση συνεπείας 20% (πάγιο 9,5 ευρώ ανά μήνα) και το οκτάμηνο της Φυσικό Αέριο με σταθερή τιμή στα 12,3 λεπτά ανά kWh (πάγιο 9 ευρώ ανά μήνα).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια