Την ολοκλήρωση των οριστικών συμφωνιών αγοραπωλησίας και των οριστικών συμφωνητικών μετόχων μεταξύ της θυγατρικής της εταιρείας ΔΕΗ Ανανεώσιμες και του ομίλου Intrakat, για την από κοινού ανάπτυξη χαρτοφυλακίου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) συνολικής ισχύος έως 2,7 GW, μετά από την εκπλήρωση ορισμένων προϋποθέσεων (conditions precedent), συνήθων σε τέτοιου είδους συναλλαγές ανακοίνωσε η ΔΕΗ.

Στο πλαίσιο της εν λόγω συμφωνίας, ο Όμιλος Intrakat μεταβίβασε στην εταιρεία ΔΕΗ Ανανεώσιμες 6 έργα ΑΠΕ εν λειτουργία και υπό ανάπτυξη, συνολικής ισχύος περίπου 164 MW.

ΔΕΗ Ανανεώσιμες – Intrakat: Στρατηγική συνεργασία για την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Ταυτόχρονα, η εταιρεία ΔΕΗ Ανανεώσιμες εισήλθε ως μέτοχος κατά ποσοστό 49% σε εταιρείες συμμετοχών (holding companies) του Ομίλου Intrakat στις οποίες ανήκει χαρτοφυλάκιο έργων υπό ανάπτυξη, συνολικής ισχύος περίπου 1,6 GW, ενώ η συμφωνία μπορεί να διευρυνθεί υπό προϋποθέσεις με επιπρόσθετα έργα αποθήκευσης ενέργειας.

Η συναλλαγή για το ποσοστό συμμετοχής της ΔΕΗ Ανανεώσιμες αντιστοιχεί σε Αξία Επιχείρησης (Enterprise Value) που ανέρχεται σε €100 εκατ.

Η Deloitte Business Solutions S.A. ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος και η Reed Smith Poulopopoulos, Underhill and Partners ως νομικός σύμβουλος της ΔΕΗ στο πλαίσιο της εξαγοράς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green