Διαβάστε στο Βήμα της Κυριακής που κυκλοφορεί:

Το ΒΗΜΑ: Η άλλη αντιπολίτευση – Γράφει ο Ι.Κ.Πρετεντέρης

Η ανατομία μιας λεηλασίας

Για νοσηλεία τριών ημερών χρεώθηκαν 180 βελόνες και 250 σύριγγες

φωτ: Unsplash/Olga Kononenko

Αντιμέτωπες με «βροχή» υπερχρεώσεων από ιδιωτικά θεραπευτήρια βρίσκονται οι ασφαλιστικές εταιρείες, με αποτέλεσμα να εκτινάσσονται οι αποζημιώσεις και εν συνεχεία οι αυξήσεις των ασφαλίστρων που πέφτουν στους ώμους των ασφαλισμένων. Ο «ιός» των υπερτιμολογήσεων έχει πλήξει τις σχέσεις ασφαλιστικών και νοσοκομείων, γεγονός που έχει οδηγήσει σε μπαράζ εξωδίκων μεταξύ των δύο πλευρών. Πώς συνέβη όμως και χρεώθηκαν σε ασθενή 80 βελόνες ανά ημέρα και 800 χειρουργικά γάντια για ένα χειρουργείο μισής ώρας; Και πώς συνδέονται οι υπερτιμολογήσεις με τις αυξήσεις των ασφαλίστρων κατά 25% το τελευταίο μόνο έτος;

Μια μέρα στα άδυτα της πρεσβείας των ΗΠΑ

Μόνο οι εξωτερικοί τοίχοι έχουν απομείνει στην αμερικανική πρεσβεία για να θυμίζουν το αρχιτεκτονικό αριστούργημα του Βάλτερ Γκρόπιους, ιδρυτή της περίφημης σχολής του Μπάουχαους. Το «λίφτινγκ» του εμβληματικού κτιρίου είναι το πρώτο μετά το 1961, χρονιά που εγκαινιάστηκε. Τι δηλώνει στο «ΒΗΜΑ» ο πρεσβευτής Τζορτζ Τσούνης.

Ο χάρτης με τις 26 «νάρκες» στο Λεκανοπέδιο

Ποιες είναι οι πιο επικίνδυνες περιοχές για την πρόκληση πυρκαγιών στην Αττική.

Τέμπη

Σε αίθουσα Πανεπιστημίου η δίκη για την τραγωδία. Πώς και γιατί επιλέχθηκε το συγκρότημα «Γαιόπολις» στο κάμπους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τη δίκη της τραγωδίας των Τεμπών.

Τρομοκρατία

Οι κρατούμενοι του διπλανού κελιού σκοτώνουν για το… χαρτζιλίκι. Οι στρατολογήσεις στις φυλακές, οι χρηματοδότες των βομβιστών και τα μεικτά σχήματα αντιεξουσιαστών και ποινικών που σκορπούν τον τρόμο.

Μη κρατικά ΑΕΙ

Μια παρέμβαση, ένα ντιμπέιτ και ο χαμένος χρόνος του άρθρου 16.

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ Νίκος Ανδρουλάκης και οι συνταγματολόγοι Νίκος Αλιβιζάτος και Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος κρίνουν μέσω του «Β» τη μεταρρύθμιση.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Πολ Λιντς – Συγγραφέας, Booker 2023

Ιαν Μπρεζίνσκι – Αναλυτής The Atlantic Council

Τζέραλντ Μπέικερ – Στέλεχος «The Wall Street Journal»

Τζουντ Κέλι – Ιδρύτρια Women of the World

Αναΐς Γκοντεμάρ – Σολίστ

Το «Βήμα της Κυριακής» κυκλοφορεί με συναρπαστικές προσφορές και όπως κάθε εβδομάδα μαζί ΒΗΜΑgazino, «ΟΤ» και «Β2»

Βήμα στην Ιστορία δίνει για μια ακόμα Κυριακή «Το Βήμα», μέσα από το νέο τόμο της συλλεκτικής του σειράς ιστορικών βιβλίων, που εστιάζει στη δύσκολη Δημοκρατία του Μεσοπολέμου. Ακόμα, το πέμπτο τεύχος της Ελληνικής Κουζίνας που σερβίρεται στις 3 Μαρτίου με «Το Βήμα της Κυριακής», έρχεται με σαρακοστιανά αρώματα και γεύσεις, παραδοσιακό μπακαλιάρο σκορδαλιά σε νέες, πειραγμένες εκδοχές, νηστίσιμα γλυκά και γαστρονομικά μυστικά της πανέμορφης Δράμας. Και, φυσικά, το «ΒΗΜΑgazino» κυκλοφορεί με πλούσιο Special Issue αφιερωμένο στη Γυναίκα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου.

Βήμα στην Ιστορία: Η δύσκολη Δημοκρατία – Η Ελλάδα του Μεσοπολέμου (1924-1935)

«Η πρώτη γνωριμία της σύγχρονης Ελλάδας με την αβασίλευτη Δημοκρατία έγινε τον Μεσοπόλεμο κι αποδείχθηκε δύσκολη», γράφει ο Ι.Κ. Πρετεντέρης στον πρόλογο του νέου τόμου της συλλεκτικής σειράς ιστορικών βιβλίων του Βήματος, Βήμα στην Ιστορία, για τη Δεύτερη Ελληνική Δημοκρατία – ή την «δύσκολη Δημοκρατία» του Μεσοπολέμου.

Η Δεύτερη Ελληνική Δημοκρατία είναι ένας σύγχρονος ιστοριογραφικός όρος που χρησιμοποιείται για να αναφερθεί στο ελληνικό κράτος κατά τη διάρκεια μιας περιόδου δημοκρατικής διακυβέρνησης μεταξύ 1924 και 1935. Η πτώση της μοναρχίας κηρύχθηκε από το κοινοβούλιο της χώρας στις 25 Μαρτίου 1924.  Κατά τη διάρκεια της εντεκάχρονης ιστορίας της, η Δεύτερη Δημοκρατία είδε μερικά από τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας να αναδύονται.

Από την πρώτη στρατιωτική δικτατορία της Ελλάδας, στη βραχύβια δημοκρατική μορφή διακυβέρνησης που ακολούθησε, την εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων που διήρκεσε μέχρι τη δεκαετία του 1950 και στις πρώτες επιτυχημένες προσπάθειες για σημαντική εκβιομηχάνιση του έθνους. Η Β’ Ελληνική Δημοκρατία καταργήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 1935 και η κατάργησή της επιβεβαιώθηκε με δημοψήφισμα στις 3 Νοεμβρίου του ίδιου έτους, το οποίο είναι ευρέως αποδεκτό ότι είχε βυθιστεί σε εκλογική νοθεία. Η πτώση της Δημοκρατίας άνοιξε τελικά το δρόμο για να γίνει η Ελλάδα ένα ολοκληρωτικό μονοκομματικό κράτος, όταν ο Ιωάννης Μεταξάς καθιέρωσε το Καθεστώς της 4ης Αυγούστου το 1936, που κράτησε μέχρι την κατοχή της Ελλάδας από τον Άξονα το 1941.

Η σκληρή και συναρπαστική ιστορία αυτής της δύσκολης εντεκαετίας, ξεδιπλώνεται στις σελίδες της έκδοσης Βήμα στην Ιστορία, με την μοναδική και εμπεριστατωμένη ματιά επιστημόνων και ερευνητών.

Ελληνική Κουζίνα

Αρώματα και γεύσεις, βγαλέμενες από το Τριώδιο, κεντημένες με όλες τις υπέροχες παραδόσεις που τις ακολουθούν στο 5ο τεύχος «Ελληνική Κουζίνα» που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 3 Μαρτίου με το «Βήμα».

65 συνταγές που αγαπήσαμε, δοκιμάσαμε, ξεχωρίσαμε, πρωταγωνιστούν και μας πλημμυρίζουν με όλα τα ανοιξιάτικα vibes που χρειαζόμαστε. Από προτάσεις για να στρώσετε το πιο νόστιμο σαρακοστιανό τραπέζι, ιδέες για να κάνετε το πιο γευστικό πικ-νικ της Καθαράς Δευτέρας με την οικογένεια και τους φίλους σας, συμβουλές για να τσικνίσετε με τον καλύτερο τρόπο στο σπίτι σας, εμπνεύσεις για να φτιάξετε έναν πειραγμένο δημιουργικά μπακαλιάρο ή μια ανανεωμένη σε υλικά ταραμοσαλάτα, μέχρι συνταγές για τα μαγικά γλυκά της Τυρινής.

Και επειδή υπάρχει πάντα χώρος για ακόμα περισσότερα, σερβίρουμε δίπλα τα κατάλληλα κρασιά για τη Σαρακοστή, βάζουμε στο τραπέζι των γευσιγνωσιών το χαλβά του μπακάλη και γυρνάμε τα ζαχαροπλαστεία για να εντοπίσουμε τα πιο ακαταμάχητα σιροπιαστά.

Στεκόμαστε στη γιορτή της γυναίκας και μιλάμε με γυναίκες που έχουν ξεχωρίσει και διακριθεί στο χώρο της εστίασης, ενώ εκείνες μοιράζονται μαζί μας μυστικά και αγαπημένες συνταγές.

Και αν δεν χορτάσατε ακόμα, κρατήστε ένα μέρος από την όρεξή σας και ελάτε μαζί μας σε μια κοντινή εξόρμηση στη Χαλκίδα ή σε μια πιο μακρινή, στην πλούσια γαστρονομικά Δράμα.

ΒΗΜΑgazino

Το “BHMAgazino” που κυκλοφορεί όπως πάντα με «Το Βήμα της Κυριακής» είναι αυτή την εβδομάδα μία συλλεκτική έκδοση αφιερωμένη αποκλειστικά στην γυναίκα.

Ένα Special Issue, πολυσέλιδο, άκρως εντυπωσιακό με φαντασμαγορικές φωτογραφήσεις και αποκλειστικές συνεντεύξεις κορυφαίων προσωπικοτήτων. Ένα τεύχος που γοητεύει και συναρπάζει.

Αφιερωμένο στην γυναίκα που ξεχωρίζει, κυριαρχεί, σαγηνεύει, κατακτάει πρωτιές στον χώρο των επιστημών, του ακτιβισμού, των επιχειρήσεων, του περιβάλλοντος, της μουσικής, του κινηματογράφου, του βιβλίου, της υψηλής γαστρονομίας, της μόδας. Ξεφυλλίστε αυτή τη μοναδική συλλεκτική έκδοση «γεμάτη» με άρωμα γυναίκας.

Ένα πανέμορφο μοντέλο στο εξώφυλλο, φωτογραφημένο στην εκθαμβωτική Αθηναϊκή Ριβιέρα με φόρεμα διεθνούς οίκου, σας προσκαλεί να ταξιδέψετε στον μαγευτικό πάντα κόσμο του “BHMAgazino” . Γιατί το “BHMAgazino” γνωρίζει πώς να προβάλλει και να αναδεικνύει μοναδικά την γυναίκα της νέας εποχής.

Και όπως πάντα, μαζί με «Το Βήμα της Κυριακής», πλούσιο οικονομικό ρεπορτάζ από τον ΟΤ και όλα όσα αξίζει να διαβάσετε για τον πολιτισμό, τις επιστήμες και τις νέες ιδέες στο ένθετο Β2.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα