Οι Γάλλοι αγρότες είναι ενδεχόμενο να οργανώσουν περισσότερες διαδηλώσεις, αλλά και αποκλεισμούς δρόμων μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ώστε να πιέσουν την κυβέρνηση να εκπληρώσει τις υποσχέσεις βοήθειας προς τον αγροτικό τομέα, όπως δήλωσε σήμερα ο Αρνό Ρουσό, που ηγείται της μεγαλύτερης αγροτικής ένωσης FNSEA.

Γαλλία: Αγρότες εισέβαλαν στην έδρα του κολοσσού των γαλακτοκομικών Lactalis

Οι αγρότες σε όλη την Ευρώπη διαδηλώνουν εδώ και εβδομάδες για αυτά που χαρακτηρίζουν ως υπερβολικά περιοριστικά μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος, για την προστασία του ανταγωνισμού των τιμών από φθηνές εισαγωγές αγροτικών προϊόντων από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και για την μείωση της αύξησης του κόστους παραγωγής που μειώνει τα αγροτικά εισοδήματα.

Ο Ρουσό μίλησε στην τηλεόραση BFM TV κατά την τελευταία ημέρα της Αγροτικής Έκθεσης του Παρισιού και πριν από την συνάντησή του με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν μαζί με άλλους εκπροσώπους αγροτικών ενώσεων, στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων στα μέσα Μαρτίου.

Διαδηλώσεις από την Ευρώπη ως την Ινδία

Η οργή του αγροτικού κόσμου είναι… διηπειρωτική, καθώς εκτός από την Ευρώπη μεγάλες διαδηλώσεις αγροτών πραγματοποιούνται και στην Ινδία.

Ινδοί αγρότες πρόκειται να πραγματοποιήσουν την Τετάρτη διαδήλωση στους δρόμους του Νέου Δελχί, στο πλαίσιο του κύκλου κινητοποιήσεών τους με βασικό αίτημα, υψηλότερες τιμές για τις καλλιέργειες. Η κινητοποίηση αυτή πρόκειται να πραγματοποιηθεί μετά από πολλούς γύρους αποτυχημένων συνομιλιών.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι ηγέτες των αγροτικών συνδικάτων ζητούν εγγυήσεις κρατικής στήριξης ή μια ελάχιστη τιμή αγοράς για τα προϊόντα των αγροτών.

«Στις 6 Μαρτίου, οι αγρότες θα έρθουν στο Δελχί από όλη τη χώρα με τρένα, λεωφορεία και αεροπλάνα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο ηγέτης της διαμαρτυρίας Jagjit Singh Dallewal.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι αγρότες θα αποκλείσουν επίσης τις σιδηροδρομικές γραμμές σε όλη τη χώρα στις 10 Μαρτίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ουκρανία: Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου
Επικαιρότητα |

Πώς εξελίσσεται ο πόλεμος στην Ουκρανία – Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου

Ιδιαίτερα κομβικοί αποδεικνύονται οι πρώτοι μήνες του 2024 σε ό,τι έχει να κάνει με τον πόλεμο στην Ουκρανία με τις δυνάμεις του Κιέβου να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στη ρωσική επίθεση