Διαδήλωση στους δρόμους του Νέου Δελχί σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν την Τετάρτη οι αγρότες της Ινδίας, στο πλαίσιο του κύκλου κινητοποιήσεών τους με βασικό αίτημα, υψηλότερες τιμές για τις καλλιέργειες. Η κινητοποίηση αυτή πρόκειται να πραγματοποιηθεί μετά από πολλούς γύρους αποτυχημένων συνομιλιών.

Ινδία: Συγχώνευση Disney και Reliance – Μega deal 8,5 δισ. δολαρίων στα media

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι ηγέτες των αγροτικών συνδικάτων ζητούν εγγυήσεις κρατικής στήριξης ή μια ελάχιστη τιμή αγοράς για τα προϊόντα των αγροτών.

«Στο Δελχί με τρένα, λεωφορεία και αεροπλάνα»

«Στις 6 Μαρτίου, οι αγρότες θα έρθουν στο Δελχί από όλη τη χώρα με τρένα, λεωφορεία και αεροπλάνα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο ηγέτης της διαμαρτυρίας Jagjit Singh Dallewal.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι αγρότες θα αποκλείσουν επίσης τις σιδηροδρομικές γραμμές σε όλη τη χώρα στις 10 Μαρτίου.

 

Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν στις αρχές Φεβρουαρίου με εκατοντάδες αγρότες στην ινδική πολιτεία Παντζάμπ. Στόχος τους ήταν οι διαμαρτυρίες να μεταφερθούν στο Νέο Δελχί, όμως αποκλείστηκαν από την αστυνομία και παραστρατιωτικά στρατεύματα στο Σαμπού, στα σύνορα με το γειτονικό κρατίδιο Χαριάνα, περίπου 200 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα.

Το πρόβλημα

Η κυβέρνηση ανακοινώνει τιμές στήριξης για περισσότερες από 20 καλλιέργειες κάθε χρόνο, αλλά οι κρατικές υπηρεσίες αγοράζουν μόνο ρύζι και σιτάρι στο επίπεδο στήριξης, πρακτική που ωφελεί μόνο το 6% περίπου των αγροτών που καλλιεργούν αυτά τα δύο είδη.

Το 2021, όταν η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι κατήργησε τους αγροτικούς νόμους, η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα συστήσει μια ομάδα παραγωγών και κυβερνητικών αξιωματούχων για να βρει τρόπους να εξασφαλίσει τιμές στήριξης για όλα τα αγροτικά προϊόντα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή