«Βουτιά» για δεύτερη μέρα καταγράφει η μετοχής της New York Community Bancorp μετά από δύο υποβαθμίσεις αξιολόγησης που απειλούν να αυξήσουν το κόστος δανεισμού της τράπεζας.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν έως και 17%, διαπραγματευόμενες στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1996, μετά από πτώση 26% την Παρασκευή.

Νew York Community Bancorp: Τρίτη υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της- Ανησυχίες για τα δάνεια εμπορικών ακινήτων

Η Fitch Ratings μείωσε την αξιολόγησή της σε μη επενδυτική βαθμίδα και η Moody’s Investors Service, η οποία είχε ήδη αξιολογήσει την τράπεζα ως «σκουπίδια», την υποβάθμισε περαιτέρω Η πτώση της Παρασκευής ακολούθησε την αποκάλυψη της τράπεζας ότι αντικατέστησε τον διευθύνοντα σύμβουλό της μετά τη διαπίστωση «σημαντικών αδυναμιών» στον τρόπο με τον οποίο παρακολουθεί τους κινδύνους δανείων.

Οι υποβαθμίσεις «πιέζουν το κόστος κεφαλαίου τους», δήλωσε σε συνέντευξή του ο αναλυτής της Wedbush Securities Inc. David Chiaverini, ο οποίος διατηρεί σύσταση underperform για τις μετοχές της NYCB.

Η μετοχή, η οποία την προηγούμενη χρονιά είχε καταγράψει από τις καλύτερες επιδόσεις ανάμεσα στις περιφερειακές τράπεζες, έχει χάσει περισσότερα από τα δύο τρίτα της αξίας της μέχρι στιγμής φέτος. Η πτώση ξεκίνησε μετά την έκθεση κερδών της τράπεζας τον Ιανουάριο, η οποία περιλάμβανε απότομη μείωση του μερίσματος και υψηλότερες προβλέψεις για ζημίες από δάνεια.

Οι αναλυτές εδώ και καιρό έχουν προειδοποιήσει ότι οι τράπεζες που έχουν στο χαρτοφυλάκιο τους δάνεια για εμπορικά ακίνητα είναι εκτεθειμένες στις αθετήσεις πληρωμών λόγω των υψηλών επιτοκίων και της μειωμένης ζήτησης.

Ο οίκος Moody’s μείωσε την πιστοληπτική της αξιολόγηση σε “σκουπίδια” τον Φεβρουάριο. Ο οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε επίσης την Παρασκευή την αξιολόγηση των μακροπρόθεσμων καταθέσεων της επικεφαλής τράπεζας της NYCB, της Flagstar Bank, σε Ba3 από Baa2.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές