Αποκλιμακώνονται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς τα τελευταία οικονομικά στοιχεία έδωσαν σήματα υποχώρησης του πληθωρισμού.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε περισσότερο από 8 μονάδες βάσης στο 4,133% και του 2ετούς κατά περισσότερο από 6 μονάδες βάσης στο 4,543%.

Χρυσός: Υψηλό ρεκόρ με ώθηση από τα στοιχήματα για μείωση των επιτοκίων από τη Fed

Ο δείκτης υπηρεσιών ISM έδειξε ότι οι επιχειρήσεις εξακολουθούν να αναφέρουν ανάπτυξη, αλλά λιγότερο από ό,τι προέβλεπαν οι οικονομολόγοι. Ο δείκτης έδειξε επίσης μια αξιοσημείωτη μείωση στον αναμενόμενο ρυθμό μελλοντικών αυξήσεων των τιμών, ένα ευπρόσδεκτο σημάδι στο μέτωπο του πληθωρισμού.

Αργότερα μέσα στην εβδομάδα, οι επενδυτές αναμένουν την έκθεση ιδιωτικών προσλήψεων της ADP και τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας για τις θέσεις εργασίας τον μήνα Φεβρουάριο, για πληροφορίες σχετικά με την αγορά εργασίας.

Οι επενδυτές ελπίζουν ότι τα στοιχεία θα υποδείξουν ότι η αγορά εργασίας επιβραδύνεται, ανοίγοντας το δρόμο για μειώσεις επιτοκίων αργότερα μέσα στο έτος.

Η αβεβαιότητα σχετικά με τις προοπτικές για τις μειώσεις των επιτοκίων είναι επίμονη καθώς οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας έχουν δώσει λίγες ενδείξεις σχετικά με ένα χρονοδιάγραμμα και τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία έχουν σκιαγραφήσει μια  μικτή εικόνα.

Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν επίσης στενά τη καθιερωμένη κατάθεση του πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ στη Βουλή των Αντιπροσώπων την Τετάρτη και στη Γερουσία την Πέμπτη.

Ο Πάουελ μπορεί να προσφέρει νέες υποδείξεις για το πώς θα κινηθεί η νομισματική πολιτική και φυσικά οι πολυαναμενόμενες μειώσεις των επιτοκίων ως μέρος των οικονομικών προοπτικών της κεντρικής τράπεζας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές