Σε διορθωτική τροχιά παραμένει και σήμερα η Wall Street, η οποία συνεχίζει να αφομοιώνει τα ιστορικά υψηλά, πλησίον των οποίων διαπραγματεύονται οι δείκτες, ενώ αναμένει και μεγαλύτερη ορατότητα από το μέτωπο της οικονομίας.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση 0,49% στις 38.797 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,48% στις 5.106 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,99% στις 16.046 μονάδες.

JP Morgan: Η σκληρή μάχη «ταύρων» και «αρκούδων» συνεχίζεται – Ορόσημο για τις αγορές το 2024

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της AMD σημειώνουν απώλειες 1,5%, αφού το Bloomberg News ανέφερε ότι αντιμετώπισε ένα ρυθμιστικό πρόβλημα που θα την εμποδίσει να πουλήσει ένα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα.

Απώλειες 2% και για την Apple, μετά από μια έκθεση της Counterpoint Research που διαπίστωσε ότι οι πωλήσεις iPhone μειώθηκαν στην Κίνα τις πρώτες έξι εβδομάδες του 2024.

Βουτιά 20% σημειώνει και η GitLab, αφού η εταιρεία λογισμικού δημοσίευσε αδύναμη πρόβλεψη για ολόκληρο το έτος.

Από την άλλη πλευρά, η Target κερδίζει περισσότερο από 8% αφού τα κέρδη του τριμήνου των εορτών ήταν καλύτερα από ό,τι ανέμενε η Wall Street.

Στο μεταξύ, η εστίαση παραμένει στον κλάδο των τσιπ, καθώς σύμφωνα με την UBS, οι εταιρείες τεχνολογίας μεγάλης κεφαλαιοποίησης παραμένουν ο καλύτερος τρόπος για τους επενδυτές να επωφεληθούν της τάσης της τεχνητής νοημοσύνης.

«Εξακολουθούν να είναι αυτοί που έχουν την τάση να επωφελούνται», είπε στο CNBC. «Οι αποτιμήσεις τους είναι ακραίες, αλλά αναπτύσσονται επίσης απίστευτα γρήγορα», ανέφερε, εκτιμώντας ότι υπάρχουν ακόμη περισσότερες ανοδικές δυνατότητες.

Πάντως, η αγορά τηρεί και μια επιφυλακτική στάση αναμονής, καθώς στο μέτωπο των δεδομένων, ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών της S&P Global US Services, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών και ο δείκτης υπηρεσιών ISM έχουν προγραμματιστεί να ανακοινωθούν σήμερα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street