Νευρικότητα υπάρχει σήμερα στο χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αφενός προσπαθεί να διαχειριστεί τα νέα επίπεδα που έχει βρεθεί και αφετέρου να πάρει ένα μικρό μέρος των κερδών που καταγράφηκαν χτες σε επιλεγμένους τίτλους.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,01% στις 1.434,71 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 31,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5,4 εκατ. τεμάχια, εξαιτίας δύο πακέτων στην Εθνική. Πτώση 0,09% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.487,54 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,48% στις 1.260,66 μονάδες.

Επιλεκτικές κινήσεις

Μετά από μια θετική συνεδρίαση, η οποία τροφοδοτήθηκε από τη μεγάλη ζήτηση που υπήρξε στις πρώτες ώρες του book building για τη διάθεση του ποσοστού του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Πειραιώς, η αγορά «χωνεύει» τη ζώνη των 1.430 μονάδων, την οποία είχε απωλέσει τον Απρίλιο του 2011. Και οι «στάσεις» αυτές είναι θετικές, κατά τους εγχώριους αναλυτές, οι οποίοι επισημαίνουν ότι η αγορά χρειάζεται τη ρευστότητα που προσφέρουν τα κέρδη σε αρκετούς τίτλους, προκειμένου να θωρακίσει την παρουσία της στα υψηλά των 13 ετών.

Βέβαια, το ενδιαφέρον εξακολουθεί να περιστρέφεται γύρω από το placement της Πειραιώς, όπως αναμενόταν άλλωστε, με τις επιλογές του retail να παραμένουν στο τραπέζι. Η διαφορά βέβαια που θα κάνουν οι επιλογές αυτές είναι μικρή, ωστόσο, θα επιδράσουν καταλυτικά στο κλίμα της αγοράς, σε μια χρονική στιγμή μάλιστα που δεν είναι λίγα τα χαρτοφυλάκια που διατηρούν υψηλά τα επίπεδα ρευστότητας τους αναμένοντας μία διόρθωση που ακόμη… δεν έχει έρθει.

Στη μεγάλη εικόνα τεχνικά η αγορά συντηρεί όλα εκείνα τα σημάδια που προμηνύουν ότι η συνέχεια θα είναι θετική. Και το άτυπο rotation στους τίτλους έχει βοηθήσει στη συντήρηση μιας ανοδικής ρότας, καθώς ο δρόμος πλέον για τον στόχο των 1.450 μονάδων είναι ανοιχτός. Άλλωστε, όπως φάνηκε και στις προηγούμενες διαδικασίες διάθεσης των ποσοστών του ΤΧΣ στις τράπεζες, η ρευστότητα που δεσμεύτηκε για τη συμμετοχή σε αυτές αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε, επαναπροωθήθηκε στην αγορά το διάστημα που ακολούθησε.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Πειραιώς ξεχωρίζει με το -0,95% που καταγράφει, αλλά και η Εθνική, που αν και βρίσκεται στο -0,22% έχει διακινήσει δύο πακέτα 2,7 εκατ. μετοχών ύψους 20,1 εκατ. ευρώ. Σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Autohellas, Cenergy, Aegean, ΔΕΗ, Eurobank, ΟΠΑΠ, Λάμδα, Μυτιληναίος, Alpha Bank, Motor Oil και Σαράντης.

Στον αντίποδα, η Quest κερδίζει 5,20%, με τις ΕΥΔΑΠ και Coca Cola να ακολουθούν με +1,44% και 1,05% αντίστοιχα. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Βιοχάλκο, Τιτάν, Jumbo, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΧΑ, Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ και ΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες