Το TalkTV, το ειδησεογραφικό κανάλι της News Corp. στη Βρετανία, ιδιοκτησίας Ρούπερτ Μέρντοχ, θα σταματήσει τις τηλεοπτικές εκπομπές από το καλοκαίρι και θα συνεχίσει τις μεταδόσεις μέσω της πλατφόρμας του YouTube, μετά από εισήγηση του κεντρικού του παρουσιαστή Πιρς Μόργκαν.

«Πρέπει να επικεντρώσουμε την επένδυσή μας στο πού βρίσκονται τα βλέμματα (του κοινού) και πού αυξάνονται τα έσοδα», δήλωσε ο Σκοτ Τάουντον, εκτελεστικός αντιπρόεδρος ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, σε υπόμνμημά του. «Τα προγράμματα παραδοσιακής μετάδοσης μας κοστίζουν εκατομμύρια το χρόνο και τα έσοδα από διαφημίσεις δεν πρόκειται ποτέ να υπερβούν ουσιαστικά το κόστος της παρουσίας σε αυτόν τον κλάδο».

Το who is who του Ρούπερτ Μέρντοχ – Τέλος εποχής για τον μεγιστάνα των ΜΜΕ

Όπως σημειώνει το Bloomberg, το TalkTV αρχικά προοριζόταν να επικεντρωθεί στο διαδικτυακό περιεχόμενο αντί για την παραδοσιακή τηλεόραση. Η Ρεμπέκα Μπρουκς, επικεφαλής του τμήματος της News Corp. στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε σε ένα υπόμνμημα του 2021 ότι η παραδοσιακή τηλεοπτική μετάδοση δεν είναι «εμπορικά βιώσιμη».

Αυτό άλλαξε όταν η εταιρεία απέκτησε τον Πιρς Μόργκαν, έναν αμφιλεγόμενο τηλεοπτικό παρουσιαστή που απέκτησε μια τηλεοπτική εκπομπή και δύο εβδομαδιαίες στήλες για τα ταμπλόιντ του Ρούπερτ Μέρντοχ, New York Post και Sun.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μόργκαν ήταν διαθέσιμος μετά την αποχώρησή του από το Good Morning Britain του τηλεοπτικού δικτύου ITV νωρίτερα το 2021, μετά από αντιδράσεις για τα σχόλια που είχε κάνει για τη Μέγκαν Μαρκλ.

Αλλά η ελκυστικότητα της εκπομπής έχει ξεθωριάσει για τον Μόργκαν, αναφέρει το Bloomberg. Τον Φεβρουάριο ανακοινώθηκε ότι η εκπομπή Piers Morgan Uncensored θα έδινε προτεραιότητα στο περιεχόμενο στο κανάλι του στο YouTube, το οποίο είναι επίσης μέρος του brand TalkTV.

Το TalkTV θεωρείται ανταγωνιστής του GB News, μιας άλλης συντηρητικής startup ειδήσεων που δημιουργήθηκε το 2020 με την υποστήριξη του ταμείου Legatum με έδρα το Ντουμπάι και του διαχειριστή hedge fund Πολ Μάρσαλ. Το GB News περιγράφεται συχνά ως η βρετανική έκδοση του Fox News και εξετάζει τη μετατόπιση περισσότερων από τους αμφιλεγόμενους παρουσιαστές του σε μια μορφή ροής για να αποφευχθεί η σύγκρουση με τη βρετανική ρυθμιστική αρχή Ofcom, ανέφερε το Bloomberg τον Σεπτέμβριο, επικαλούμενο άτομο που γνωρίζει το θέμα.

Τα συντηρητικά ειδησεογραφικά κανάλια δυσκολεύονται να κερδίσουν έλξη στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το GB News ανέφερε αυτή την εβδομάδα διευρυμένες ζημίες μετά από φόρους 42,4 εκατομμυρίων λιρών για το οικονομικό έτος που έληξε τον Μάιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή