Μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2024 στοχεύει να υλοποιήσει την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών η Noval Property, όπως ανέφερε η διοίκηση της εταιρείας στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης με αναλυτές. «Στόχος μας είναι να κάνουμε το IPO την Άνοιξη… και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Καπετανάκος και πρόσθεσε ότι τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του επενδυτικού προγράμματος.

Δείτε εδώ όλη την παρουσίαση

Ο κ. Καπετανάκος αναφέρθηκε στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας που περιλαμβάνει από γραφεία, εμπορικά καταστήματα και Logistics, καθώς και στα μεγάλα project που έχει στα σκαριά, ξεχωρίζοντας μεταξύ άλλων το Kodak office Campus και το ακίνητο στην περιοχή του Μέτς ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σταθερή ροή εισοδημάτων και την ποιότητα των εταιρειών που εκμισθώνουν τα ακίνητά της.

Noval Property: Iσχυρές επιδόσεις με «καύσιμο» τα έσοδα από μισθώματα

Στάθηκε στην υψηλή ρευστότητα που διαθέτει, σημειώνοντας πως αυτή την στιγμή έχει διαθέσιμα 75 εκατ. ευρώ ενώ τόνισε πως πέρα από τα προγραμματισμένα project συνεχίζει να αναζητά ευκαιρίες για νέες εξαγορές ακινήτων που πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει, με σκοπό την ανάπτυξή τους. «Είμαστε ενεργοί και εξετάζουμε νέες εξαγορές», είπε.

Τα ενοίκια

Αναφορικά με τις πήγες άντλησης εσόδων, ο κ. Καπετανάκος υπογράμμισε πως η εταιρεία διαθέτει μακροχρόνια συμβόλαια με μεγάλες εταιρείες ενώ η εταιρεία επωφελείται από την τάση των επιχειρήσεων –σε όλους τους κλάδους- να επιλέγουν πιο σύγχρονα και με ποιοτικά χαρακτηριστικά ακίνητα για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Κληθείς να απαντήσει για την αύξηση του κατασκευαστικού κόστους, ο διευθύνων σύμβουλος της Noval σημείωσε πως έχει καταφέρει να το μετριάσει ως εξής:

Πρώτον, από την αναπροσαρμογή των μισθωμάτων, τα οποία ήμερα όπως είπε τα μισθώματα για τα premium ακίνητα γραφείων κυμαίνονται από 28 ευρώ έως 30 ευρώ το τετραγωνικό ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έχει ξεπεράσει και τα 30 ευρώ.

Δεύτερον, από τις ανταγωνιστικές συμφωνίες που κλείνει με τις κατασκευαστικές χάρη στη μακροχρόνια συνεργασία τους. Σύμφωνα με τον κ. Καπετανάκο, με αρκετούς από τους κατασκευαστές έχει συνεργαστεί στο παρελθόν σε αρκετά project και έχει οικοδομήσει μια καλή σχέση μαζί τους, η οποία αποτυπώνεται και στα έργα που εκτελούν από κοινού.

Επιπλέον, η Noval ως μέλος του ομίλου Βιοχάλκο έχει πολύ καλή γνώση που ακριβώς κινούνται οι τιμές των οικοδομικών υλικών (παράγει περίπου 30% των υλικών) ενώ έχει ειδική ομάδα μηχανικών που παρακολουθεί την εξέλιξη των εργασιών.

Ισχυρή ζήτηση για κατοικίες

Απαντώντας τέλος σε ερώτηση του «Οικονομικού Ταχυδρόμου», η διοικητική ομάδα της Noval στάθηκε στην ισχυρή ζήτηση για οικιστικά ακίνητα, λέγοντας πως παρατηρείται μεγάλο ενδιαφέρον κυρίως για ενοικίαση σε όλες τις κατηγορίες διαμερισμάτων (ακόμη και στα πολύ premium) και εκτίμησε πως θα υπάρξουν και αρκετές αναπτύξεις στα χρόνια που έρχονται.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις