«Για να είμαι πολύ σαφής, δεν δίνω χρήματα σε κανέναν από τους υποψηφίους προέδρους των ΗΠΑ», ανέφερε ο Ίλον Μασκ σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter).

Το tweet του Μασκ ήρθε μια ημέρα αφότου οι New York Times ανέφεραν ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο συναντήθηκε με τον Τραμπ και μερικούς πλούσιους Ρεπουμπλικάνους δωρητές, στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα. Το σπίτι του πρώην προέδρου, στο κλαμπ του Mar-a-Lago, βρίσκεται στο Palm Beach.

Ο Μασκ είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, με εκτιμώμενη καθαρή περιουσία 195 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes.

Όπως αναφέρει το CNBC, ο Μασκ, ο οποίος ηγείται επίσης της SpaceX, θα μπορούσε να υποστηρίξει τον Τραμπ ή τον Μπάιντεν με άλλους τρόπους εκτός από μια άμεση δωρεά στις εκστρατείες τους. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, να κάνει δωρεά σε μια επιτροπή πολιτικής δράσης που να υποστηρίζει οποιονδήποτε υποψήφιο.

Οποιαδήποτε σημαντική δωρεά που κάνει θα μπορούσε να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην εκστρατεία ενός υποψηφίου.

Ο Μασκ δεν απάντησε σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ζητούσε να σχολιάσει αν σκοπεύει να δώσει σε ένα PAC υπέρ του Μπάιντεν ή του Τραμπ.

Παρά τη συνήθεια του Μασκ να παίρνει πολιτικές θέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν είναι σημαντικός, συχνός δωρητής σε εκστρατείες.

Ο Μασκ κατά τη διάρκεια του ενδιάμεσου εκλογικού κύκλου του 2018 έκανε μια σειρά από συνεισφορές στις επιτροπές των Ρεπουμπλικανών και των Δημοκρατικών υποστηρίζοντας υποψηφίους για το Κογκρέσο με 33.900 δολάρια στον καθένα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή