Στο στόχαστρο του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού της Intel, πολυεθνική εταιρεία – με πρωταγωνιστική θέση στους ημιαγωγούς, μπήκε η ελληνική startup, InAccel, δημιούργημα των Χριστόφορου Κάχρη, Ηλία Κορομηλά και Γιάννη Σταμέλου.

Χθες το ελληνικό επενδυτικό κεφάλαιο Marathon Venture Capital, που έχει επενδύσει 500.000 ευρώ στην InAccel, ανακοίνωσε και επισήμως την εξαγορά της από την Intel, deal που έκλεισε την προηγούμενη χρονιά.

Συνεργασία Μicrosoft με Marathon VC για τη στήριξη ελληνικών startups

Η εξαγορά λαμβάνει περισσότερο τη μορφή του acquihiring, καθώς η ομάδα της ελληνικής νεοφυούς επιχείρησης ενσωματώνεται στο «όχημα» του αμερικανικού κολοσσού.

Η InAccel είναι πρωτοπόρος διεθνώς στην ανάπτυξη και στην αξιοποίηση επεξεργαστών ειδικού σκοπού για εφαρμογές όπως η μηχανική μάθηση, η μηχανική όραση και οι εφαρμογές βιο-πληροφορικής.

Patrick Paul Gelsinger, CEO της Intel

Πατάει γκάζι στην επεξεργασία δεδομένων

Η startup ιδρύθηκε με σκοπό να καλύψει την ανάγκη που υπήρχε στην αγορά για ταχύτερη επεξεργασία μεγάλου όγκου δεδομένων. Νέες εφαρμογές, όπως η ανάλυση μεγάλων δεδομένων και η μηχανική μάθηση, έχουν τεράστιες απαιτήσεις σε υπολογιστικούς πόρους κάτι που δημιουργεί μεγάλες προκλήσεις στους διαχειριστές υπολογιστικών κέντρων.

Για τον λόγο αυτό η InAccel παρέχει έτοιμες βιβλιοθήκες για επιταχυντές (FPGAs) στο cloud, βοηθώντας τις εταιρείες να αυξήσουν την απόδοση των εφαρμογών τους και παράλληλα να μειώσουν σημαντικά το κόστος λειτουργίας στο cloud, το οποίο εξαρτάται άμεσα από το χρόνο χρήσης των πόρων.

Το 2018 η Startup κατάφερε να αντλήσει χρηματοδότηση ύψους ύψους 500.000 ευρώ από τη Μarathon VC, ενώ το 2021 βραβεύτηκε με το Venture Impact Awards με την υποστήριξη του The Hellenic Initiative.

Η νέα επένδυση σηματοδοτεί την αλλαγή πίστας του ελληνικού οικοσυστήματος νεοφυούς επιχειρηματικότητας που τραβά όλο και περισσότερους παίκτες διεθνούς εμβέλειας στα πλοκάμια του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Startups