Βουτιά 18% καταγράφει η μετοχή της Hugo Boss την Πέμπτη, μετά την προειδοποίηση ότι ενδέχεται να μην καταφέρει να επιτύχει στον στόχο που έχει θέσει για το 2025 όσον αφορά στις πωλήσεις της, κυρίως λόγω της αποδυνάμωσης της καταναλωτικής ζήτησης.

Invivo Capital: Στη Hugo Boss μίσθωσε την πρώην έδρα του Λάκη Γαβαλά

Το γερμανικό brand μόδας υψηλών προδιαγραφών καταγράφει ίσως τη χειρότερη ημέρα στις χρηματιστηριακές συναλλαγές της από το 2016, αφότου ανακοίνωσε την εκτίμηση για τις πωλήσεις της όπου αναμένει να αυξηθούν πιο αργά το επόμενο έτος, παρά το γεγονός ότι έφτασαν τα 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ το 2023. Η επίδοση αυτή συνιστά αύξηση κατά 18% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ο διευθύνων σύμβουλος Ντάνιελ Γκρίντερ δήλωσε στο CNBC την Πέμπτη ότι το 2023 ήταν ένα «έτος ρεκόρ» για την εταιρεία, αλλά αναφερόμενος για το τρέχον 2024 έκανε λόγο για μια πιο μέτρια ανάπτυξη 3% έως 6%.

«Ακόμη κι αν το καταναλωτικό συναίσθημα γίνεται, εδώ κι εκεί, κάπως σκληρό, είμαστε στην πραγματικότητα στη σωστή πορεία και πιστεύουμε ότι [κινούμαστε] προς τα εμπρός – επίσης με το μακροοικονομικό περιβάλλον και τα γεωπολιτικά ζητήματα – είμαστε σε καλό δρόμο»,  πρόσθεσε ο Γκρίντερ.

Επιβράδυνση και σε άλλα πολυτελή brand

Η προσαρμοσμένη πρόβλεψη έρχεται καθώς οι μακροοικονομικές και γεωπολιτικές συνθήκες έχουν επιβαρύνει τις καταναλωτικές δαπάνες, με άλλα brand υψηλής ποιότητας, όπως η Burberry και η LVMH, να αναφέρουν επιβράδυνση στις πωλήσεις.

Ωστόσο, ο Γκρίντερ είπε ότι η Hugo Boss, γνωστή για τα ρούχα μόδας και τα αρώματα, ήταν καλά τοποθετημένη στην αγορά ως μια μάρκα «προσιτής πολυτέλειας» που μπορεί να προσφέρει ευελιξία στις τιμές χωρίς συμβιβασμούς στα περιθώρια κέρδους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή