«Ολοκληρώθηκε σήμερα με μεγάλη επιτυχία, η αποεπένδυση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) στην Τράπεζα Πειραιώς. Αυτό αντανακλά κυρίως την πορεία της ελληνικής οικονομίας, του τραπεζικού κλάδου αλλά και της ίδιας της Τράπεζας Πειραιώς τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Στουρνάρας.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους συντελεστές αυτής της μεγάλης επιτυχίας και ειδικότερα στους κ.κ. Ηλία Ξηρουχάκη (Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΧΣ) και τους συνεργάτες του και Χρήστο Μεγάλου (Διευθύνοντα Σύμβουλο στην Τράπεζα Πειραιώς) και τους συνεργάτες του».

Σημειώνεται ότι κορυφαία ονόματα της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας έσπευσαν να τοποθετηθούν στη μετοχή της τράπεζας και να εκμεταλλευτούν τις προοπτικές που αυτή παρουσιάζει.

Η επιτυχία της δημόσιας προσφοράς των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς υπερέβη κατά πολύ τις προσδοκίες με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) να συγκεντρώνει προσφορές περίπου 11 δισ. ευρώ. Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος είναι ότι η τιμή διάθεσης των μετοχών διαμορφώνεται στο ανώτατο όριο του εύρους τιμών, δηλαδή τα 4 ευρώ.

Η συμμετοχή των επενδυτών ξεπέρασε και τις πλέον αισιόδοξες εκτιμήσεις, δεδομένης της μεγάλης ανόδου της τιμής τους τελευταίους 18 μήνες, ενώ συμμετείχαν ορισμένα από τα μεγαλύτερα θεσμικά «σπίτια» όπως Norges, Goldman Sachs, Wellington, Pictet, Schroeder’s, Lazard, GIC Singapore,  Vanguard, Fine investment, Millenium κ.α.

Μεταξύ αυτών και τα πλέον συντηρητικά wealth fund όπως το GIC Singapore και Norges. Σημειώνεται ότι το GIC είναι sovereign wealth fund της Σιγκαπούρης, με υπό διαχείριση κεφάλαια  770 δισ. δολαρίων και φημίζεται για τα ιδιαίτερα αυστηρά κριτήρια βάσει των οποίων υλοποιεί τις επενδύσεις του σε όλο το κόσμο.

Συμμετείχαν όμως και πολλά hedge funds κυρίως από τις ΗΠΑ τα οποία τοποθετήθηκαν επιθετικά στο placement της Πειραιώς προσβλέποντας σε γρήγορες αποδόσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις