Να κρατηθεί σε επαφή με τις 1.430 μονάδες επιχειρεί αυτήν την ώρα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο ισορροπεί σε ένα μοιρασμένο ταμπλό, αλλά και σε κινήσεις διαφοροποίησης και stock picking που επιδίδονται αρκετά χαρτοφυλάκια.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,02% στις 1.425,17 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 55 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 15,3 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,03% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.449,51 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,03% στις 1.231,90 μονάδες.

Επιλεκτικά «ψώνια»

Μετά την χθεσινή ισχυρή διόρθωση αρκετών τίτλων, ειδικά των τραπεζικών, η αγορά δείχνει να σπεύδει να εκμεταλλευτεί μερικές χαμηλότερες αποτιμήσεις για να ενισχύσει θέσεις ή και να ανοίξει. Οι «χάρακες» των στηρίξεων και των αντοχών αυτών έχουν βγει, με τις επιλεκτικές αγορές σε συγκεκριμένους τίτλους να παρέχουν κάποια στήριξη του γενικού δείκτη, ο οποίος προσπαθεί να κρατήσει τα κέρδη της εβδομάδας. Και αν τα κρατήσει, θα έχει κλείσει την 19η ανοδική εβδομάδα στις τελευταίες 21.

Η ακτινογραφία των σημερινών επίσης συναλλαγών επιβεβαιώνει ότι κάθε διόρθωση που δεν συνοδεύεται από συγκεκριμένες αιτίες μεγάλου βεληνεκούς, δίνει ευκαιρίες, καθώς πέραν της επίδρασης της χθεσινής πτώσης, οι λόγοι των επιλεκτικών τοποθετήσεων εντοπίζονται και σε αρκετά καλά αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί, όπως και οι φήμες για εξαγορές και συγχωνεύσεις, οι οποίες θα διατηρούν σε υψηλά επίπεδα το ενδιαφέρον σε συγκεκριμένους τίτλους.

Πάντως, σύμφωνα με την ΚΥΚΛΟΣ Χρηματιστηριακή, η τεχνική εικόνα διαφοροποιήθηκε χωρίς μεταβολή της ανοδικής βραχυπρόθεσμης τάσης. Στις 1.424 μονάδες του Γ.∆. η εγγύτερη στήριξη και χαμηλότερα στις 1.417 μονάδες, ενώ στις 1.431 μονάδες προσδιορίζεται η εγγύτερη αντίσταση.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Cenergy χάνει 2,54%, με τις Βιοχάλκο, Alpha Bank και ΕΛΧΑ να ακολουθούν με απώλειες άνω του 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Aegean, Coca Cola, Πειραιώς, Τιτάν, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ και ΟΤΕ.

Στον αντίποδα, άνω του 1% είναι η άνοδος σε ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo, Autohellas και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Εθνική, Σαράντης, Eurobank, Μotor Oil και Ελληνικά Πετρέλαια. Χωρίς μεταβολή είναι οι Λάμδα, Μυτιληναίος και Quest.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών