Η «δεύτερη ανάγνωση» του deal της BETA Systems

·        Το mega deal που πέτυχε η BETA Systems με την εισηγμένη στο Nasdaq αμερικανική Cadence υπενθύμισε σε πολλούς ότι υπάρχει καινοτομία στην Ελλάδα.

·        Και ανθρώπινο δυναμικό που μπορεί να σταθεί επάξια στο εξωτερικό και να ξεχωρίσει, παράγοντας μοναδικά προϊόντα και υπηρεσίες.

·        Δεν έδωσαν άλλωστε τυχαία οι Αμερικανοί 1,15 δισ. για να αποκτήσουν την τεχνογνωσία της βορειοελλαδίτικης εταιρείας.

·         Έδειξε όμως και κάτι ακόμη, όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τον τεχνολογικό χώρο στην Ελλάδα.

·        Ότι οι νέοι Έλληνες επιχειρηματίες του οικοσυστήματος των start ups είναι αποφασισμένοι να πουλήσουν πολύ πιο ακριβά το… «τομάρι» τους.

·        Η πρώτη γενιά των επιτυχημένων start ups που πουλήθηκαν σε πολυεθνικές ήταν πιο ανασφαλής.

·        Και βιάστηκαν να αποδεχθούν τις προσφορές που έλαβαν. Ίσως γιατί πίστευαν ότι δεν θα έχουν ξανά τέτοια ευκαιρία…

·        Η νέα γενιά όμως είναι πολύ πιο ώριμη και κυρίως με πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τις δυνατότητές της.

·        Άρα θεωρούν πολύ πιθανόν στο μέλλον να δούμε deal παρόμοιου μεγέθους και αξίας με αυτό της BETA Systems του Παναγιώτη Κουβράκη.

—————-

«Καζάνι που βράζει» τα σούπερ μάρκετ

·        «Καζάνι που βράζει» είναι το οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων.

·        Μπορεί να μην βγαίνουν πολλά προς τα έξω, ωστόσο παρασκηνιακά είναι σε εξέλιξη αρκετές διαβουλεύσεις σχετικά με το μέλλον του κλάδου.

·        Δεν αναφερόμαστε μόνο στις συζητήσεις για εξαγορές και συγχωνεύσεις που ούτως ή άλλως γίνονται ασταμάτητα εδώ και αρκετά χρόνια.

·        Αλλά κυρίως για την κατάσταση που διαμορφώνεται ως προς την εκπροσώπησή του.

·        Κάποιοι δεν βλέπουν με «καλό μάτι» την απόφαση των ισχυρών αλυσίδων να συνασπιστούν και να διεκδικήσουν ρόλο επίσημου συνομιλητή της Πολιτείας για ολόκληρο τον κλάδο.

·        Γιατί όπως λένε σε συνομιλητές τους δεν είναι όλοι. Έχουν τη μερίδα του λέοντος, ωστόσο δεν μπορούν να εκπροσωπήσουν όλους.

·        Υπάρχει άλλωστε και σύγκρουση συμφερόντων. Προς αυτή την κατεύθυνση αναμένονται σύντομα εξελίξεις.

·        Μείνετε συντονισμένοι.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino