Ο Τζέιμι Ντίμον,  CEO της JPMorgan, δήλωσε ότι δεν θα βγάλει την προοπτική μιας ύφεσης στις ΗΠΑ «από το τραπέζι», αλλά ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα πρέπει να περιμένει πριν μειώσει τα επιτόκια, σύμφωνα με το Bloomberg.

ΗΠΑ: Ντίμον και Ντάλιο παραδέχονται ότι οι προβλέψεις τους για την οικονομία «έπεσαν έξω»

«Μπορούν πάντα να τα μειώσουν γρήγορα και δραματικά. Η αξιοπιστία τους διακυβεύεται λίγο εδώ», είπε. «Η ανεργία στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι πολύ χαμηλή αυτή τη στιγμή, οι μισθοί συνεχίζουν να αυξάνονται».

Ο Ντίμον δήλωσε ότι ενώ η οικονομία των ΗΠΑ είναι «κάπως ακμάζουσα» επί του παρόντος, ο κίνδυνος ύφεσης παραμένει.

Τα σχόλια έχουν έναν ελαφρώς λιγότερο αισιόδοξο τόνο από τον κορυφαίο τραπεζίτη, ο οποίος πρόσφατα παρουσίασε μια αισιόδοξη προοπτική για τις παγκόσμιες αγορές – μια απότομη απόκλιση από τις απόψεις του πριν από λιγότερο από δύο χρόνια, όταν οι κεντρικές τράπεζες άρχισαν για πρώτη φορά να σφίγγουν τα επιτόκια. Ο Ντίμον έγινε πρωτοσέλιδο για προειδοποίηση το 2022 ότι ένας «τυφώνας» επρόκειτο να πλήξει την οικονομία των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η κεντρική τράπεζα πλησιάζει την εμπιστοσύνη που χρειάζεται για να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια.

«Περιμένουμε να γίνουμε πιο σίγουροι ότι ο πληθωρισμός κινείται βιώσιμα στο 2%», δήλωσε ο Πάουελ την Πέμπτη, απαντώντας σε ερωτήσεις της Επιτροπής Τραπεζών της Γερουσίας. “Όταν αποκτήσουμε αυτή την εμπιστοσύνη – και δεν είμαστε μακριά από αυτήν – θα είναι σκόπιμο να αρχίσουμε να μειώνουμε το επίπεδο περιορισμού”.

Tραμπ ή Μπάιντεν και… τσίρκο

Σχετικά με το θέμα των αμερικανικών εκλογών, ο Ντίμον είπε ότι είναι δύσκολο να προβλεφθεί νικητής μεταξύ του Τζο Μπάιντεν και του Ντόναλντ Τραμπ.

«Έχεις δύο άντρες: είναι και οι δύο στην μεγαλύτερη ηλικία, κανένας από τους δύο δεν μπορεί να αρρωστήσει. Είναι νευρικό», είπε. «Θα είναι τσίρκο», πρόσθεσε.

Ο Ντίμον, είπε ότι ο Τραμπ ήταν μια «καταπληκτική πολιτική προσωπικότητα», αλλά είναι απρόβλεπτος.

«Ελπίζω ο Τραμπ να είναι πολύ πιο στοχαστικός, λογικός, ακόμη και ομιλητής όταν μιλάει για την εξωτερική πολιτική και πώς θέλει να τη χειριστεί», δήλωσε ο Ντίμον.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή