Tιμή στόχο στα 8,80 ευρώ δίνει η Jefferies για την Εθνική, που υποδηλώνει άνοδο 27% από τα τρέχοντα επίπεδα

Η Εθνική Τράπεζα παρουσίασε καθαρά κέρδη 315 εκατ. ευρώ το δ’ 3μηνο του 2023, τα οποία ήταν κατα 14% υψηλότερα από τη συναίνεση, παρατηρεί η Jefferies, κατά τον σχολιασμό των αποτελεσμάτων της τράπεζας. Επίσης, τα προ προβλέψεων κέρδη ήταν κατά 12% υψηλότερα λόγω των υψηλότερων εσόδων, ενώ το κόστος ήταν ελαφρώς υψηλότερο από το αναμενόμενο.

Μυλωνάς (ETE): Επιβράβευση μετόχων με μερίσματα και buybacks

Τα επιτοκιακά έσοδα (ΝΙΙ) συνεχίζουν να εκπλήσσουν, καθώς ήταν υψηλότερα κατά 5%, ενώ τα τέλη ήταν επίσης καλύτερα από τα αναμενόμενα.

Βλέποντας τις προοπτικές, η Εθνική θα καταγράφει σχετικά σταθερά κέρδη έως το 2026 τα οποία θα είναι μεγαλύτερα των 1,2 δισ. ευρώ.

Τα βασικά σημεία των αποτελεσμάτων:

• Τα NII ήταν 5% υψηλότερα και 6% διαδοχικά αυξημένα με τα beta κατάθεσης να παραμένουν χαμηλά. Το 4ο τρίμηνο πραγματοποιήθηκαν εκταμιεύσεις ύψους 2,6 δισ. ευρώ.
• Οι αμοιβές και οι προμήθειες ήταν 10% υψηλότερες και 17% σε ετήσια βάση. Σε όλες τις διαφορετικές γραμμές προμηθειών, τα επενδυτικά προϊόντα και οι τραπεζοασφαλίσεις σημείωσαν την ισχυρότερη ανάπτυξη ετησίως στο +27%.
• Τα έξοδα ήταν ελαφρώς υψηλότερα από τα αναμενόμενα στα 234 εκατ. ευρώ (συναίνεση στα 230 εκατ. ευρώ). Το κόστος/βασικό εισόδημα ήταν 32% το τρίμηνο και 32% για το 2023.
• Οι προβλέψεις για ζημίες από δάνεια ύψους 47 εκατ. ήταν χαμηλότερες από το αναμενόμενο. Το CoR ήταν 64 μ.β. κάτω από την καθοδήγηση των 80 μ.β.
• Στο μέτωπο της ποιότητας του ενεργητικού, ο δείκτης NPE παρέμεινε σταθερός στο 3,7% ενώ ο δείκτης κάλυψης μειώθηκε ελαφρά.
• Ο δείκτης CET1 στο 17,8% υποχώρησε κατά 10 μονάδες βάσης διαδοχικά, κυρίως λόγω των αρνητικών επιπτώσεων κατά 90 μονάδες βάσης από τα δεδουλευμένα μερίσματα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις