Με μικρές διακυμάνσεις και μικτά πρόσημα κινείται σήμερα η Wall Street, προσπαθώντας να αφομοιώσει το χθεσινό ράλι ανόδου και τα νέα ιστορικά υψηλά του S&P 500.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,11% στις 39.049 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,08% στις 5.171 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,29% στις 16.217 μονάδες.

Η ανοδική κίνηση της Wall Street έχει δείξει σημάδια διεύρυνσης τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά η εταιρεία κατασκευής τσιπ Nvidia εξακολουθεί να παραμένει στο επίκεντρο. Οι μετοχές της Nvidia έχουν καταγράψει άνοδο περίπου 86% από την αρχή του έτους, αλλά σήμερα διορθώνει κατά 1%.

Επίσης, η μετοχή της Dollar Tree σημειώνει πτώση 7% μετά την δημοσίευση απογοητευτικών τριμηνιαίων αποτελεσμάτων. Η Dollar Tree παρουσίασε προσαρμοσμένο κέρδος 2,55 δολάρια ανά μετοχή, ενώ ανακοίνωσε επίσης ότι σχεδιάζει να κλείσει σχεδόν 1.000 καταστήματα.

«Δεν πιστεύουμε ότι θα είναι η Fed που θα σκοτώσει αυτόν τον οικονομικό κύκλο. Σε τελική ανάλυση, αυτό που καθορίζει το τέλος αυτής της ανοδικής πορείας της αγοράς θα βασίζεται στο αν έχουμε κάποιου είδους σοκ…», σχολίασε η Gabriela Santos, επικεφαλής στρατηγικής παγκόσμιας αγοράς στην JPMorgan.

Στα μάκρο της ημέρας, οι αιτήσεις στεγαστικών δανείων στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκαν κατά 7,1% την εβδομάδα που έληξε στις 8 Μαρτίου, σύμφωνα με την Εβδομαδιαία Έρευνα Αιτήσεων Υποθηκών (MBA) της Mortgage Bankers Association. Το μέσο επιτόκιο για στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου 30 ετών διαμορφώθηκε στο 6,84% έναντι 7,02% την περασμένη εβδομάδα.

Οι επενδυτές επίσης στρέφουν τώρα την προσοχή τους στην ανακοίνωση του δείκτη τιμών παραγωγού που αναμένεται αυτή την εβδομάδα και στην επόμενη συνεδρίαση της Fed για τη νομισματική πολιτική αργότερα αυτόν τον μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street