Ανοδικά κινούνται οι τιμές του χρυσού, αφού σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση τους σε ένα μήνα στην προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ ενίσχυσαν τις ανησυχίες ότι η Federal Reserve ενδέχεται να καθυστερήσει τη μείωση των επιτοκίων πέραν του Ιουνίου.

Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου σημείωσε άνοδο 0,3% στα 2.162,81 δολάρια η ουγγιά. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο σχεδόν 0,1% στα 2.168,5 δολάρια.

Μερίσματα: 1,66 τρισ. δολάρια μοίρασαν οι εταιρίες παγκοσμίως

Η τελευταία υποχώρηση της τιμής του χρυσού, σύμφωνα με τον Μάικλ Λάνγκφορντ, επικεφαλής επενδύσεων στη Scorpion Minerals Ltd, σημειώθηκε όταν όλα υποχωρούσαν μετά την ανακοίνωση των στοιχεία για τον πληθωρισμό. Ο ίδιος αναμένει μια υγιή διόρθωση έως και περίπου 10% στις τιμές του χρυσού από εδώ.

Ο πληθωρισμός

Ο χρυσός  υποχώρησε 1,1% την Τρίτη, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ αυξήθηκαν σταθερά τον Φεβρουάριο, πάνω από τις προβλέψεις και υποδηλώνοντας επίμονες πληθωριστικές  πιέσεις τάσεις. Αυτή ήταν η χειρότερη μονοήμερη πτώση του χρυσού από τις 13 Φεβρουαρίου, όταν τα στοιχεία έδειξαν επίσης ότι ο πληθωρισμός αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιανουάριο.

Οι έμποροι μείωσαν ελαφρώς τις ελπίδες τους για μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο. Τώρα τιμολογούν 67% πιθανότητες, σύμφωνα με την εφαρμογή πιθανοτήτων επιτοκίου της LSEG, από 72% την Τρίτη πριν από τα στοιχεία.

Η μέτρηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ ώθησε τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων και το δολάριο υψηλότερα. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου σημείωσε επιπλέον άνοδο μετά την υποτονική ζήτηση στην δημοπρασία 10 ετών ομολόγων αξίας 39 δισ. δολαρίων.

Εν τω μεταξύ, οι αγορές παρακολουθούσαν επίσης τις επιθέσεις στην ενεργειακή υποδομή της Ρωσίας από την Ουκρανία, κάτι που ώθησε τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να προειδοποιήσει τη Δύση ότι είναι έτοιμη για πυρηνικό πόλεμο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities