Τρεις μαύροι τραπεζίτες οι οποίοι είχαν μηνύσει την Barclays ζητώντας συνολικά 52,8 εκατομμύρια λίρες (66,7 εκατομμύρια δολάρια) για κατηγορίες που περιλάμβαναν φυλετικές διακρίσεις, παρενοχλήσεις και επιβλαβείς ενέργειες σε βάρος πληροφοριοδοτών, έχασαν σχεδόν πλήρως την αναμέτρηση με τον τραπεζικό κολοσσό.

Barclays: Extreme makeover – Μοιράζει 10 δισ. στους μετόχους

Σε μια απόφαση σχεδόν 460 σελίδων που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, το Δικαστήριο Εργασίας του Ανατολικού Λονδίνου απέρριψε σχεδόν όλες τις αξιώσεις που είχαν υποβάλει ο πρώην αντιπρόεδρος Louis Samnick, ο αντιπρόεδρος Christian Abanda Bella και ο βοηθός αντιπροέδρου Henry-Serge Moune Nkeng.

Οι ισχυρισμοί

Οι τρεις άνδρες με καταγωγή από το Καμερούν, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν στην πολύκροτη υπόθεση, είχαν ισχυριστεί ότι δέχθηκαν εκφοβισμό, παρενόχληση και ότι τους αρνήθηκαν την προαγωγή και την κατάλληλη υποστήριξη, εν μέρει λόγω των φυλετικών τους χαρακτηριστικών.

Ο Samnick, πρώην αντιπρόεδρος στην ομάδα επικύρωσης μοντέλων πιστωτικού κινδύνου της τράπεζας, και ο Abanda Bella, ποσοτικός αναλυτής, δικαιώθηκαν όσονα φορά τον ισχυρισμό ότι η Barclays δεν είχε προβεί σε εύλογες προσαρμογές για «επαρκώς σημαντικά» προβλήματα υγείας κατά τη διάρκεια μιας αξιολόγησης της απόδοσης το 2019, όπως προέκυψε από την απόφαση.

Όλες οι άλλες αξιώσεις όμως απορρίφθηκαν.

 

Τι λέει η Barclays

Η Barclays εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση. «Δεσμευόμαστε να οικοδομήσουμε μια ποικιλόμορφη και δίκαιη κουλτούρα όπου όλοι συμπεριλαμβάνονται και έχουν πρόσβαση σε ευκαιρίες ανάπτυξης καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας τους», δήλωσε εκπρόσωπος της τράπεζας.

Ο Abanda Bella εντάχθηκε στην Barclays το 2017, αλλά από το 2019 έχει υπογράψει την αποχώρησή του από την εργασία του λόγω κατάθλιψης. Στην αξιολόγησή του το 2019, η οποία διενεργήθηκε εν τη απουσία του, η απόδοσή του αξιολογήθηκε ως «χρήζουσα βελτίωσης». Ο Samnick, ο οποίος έλαβε την ίδια αξιολόγηση απόδοσης το 2019, βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια από τον Σεπτέμβριο του 2019.

Όταν αντιπρόεδρος για 10 χρόνια, ο Samnick παραιτήθηκε το 2021 αφού εξασφάλισε άλλη θέση στην τράπεζα με βαθμό εκτελεστικού διευθυντή, όπως προκύπτει από την απόφαση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή