Ξανά σε λειτουργία είναι το ευρωπαϊκό γιγα-εργοστάσιο της Tesla έξω από το Βερολίνο. Την ανακοίνωση έκανε ο Ίλον Μασκ την Τετάρτη, με ανάρτησή του στο X (πρώην  twitter), ευχαριστώντας το προσωπικό για την υποστήριξή του μετά την απώλεια ρεύματος του εργοστασίου την περασμένη εβδομάδα λόγω εμπρηστικής επίθεσης.

Γερμανία : Ομάδα ακτιβιστών ανέλαβε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στην Tesla

«Χάρη στη σκληρή δουλειά της ομάδας της Tesla Giga στο Βερολίνο και την υποστήριξη από την κοινότητα, το εργοστάσιο είναι ξανά online», ανάρτησε στο X μετά από μια επίσκεψη στην περιοχή στο Gruenheide.

Το πρωί της 5ης Μαρτίου άγνωστοι προκάλεσαν εκτεταμένες βλάβες σε στύλους καλωδίων ηλεκτρικής τάσης στο Βρανδεμβούργο, τον «πράσινο πνεύμονα» του Βερολίνου, με αποτέλεσμα να διακοπεί η παροχή ρεύματος σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας και όχι μόνο. Η πρώτη κλήση στην Πυροσβεστική για βοήθεια έγινε στις 5.15 το πρωί.

Από τη διακοπή ρεύματος επλήγη και το εργοστάσιο της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla στην περιοχή Γκρίνχαϊντε του Βρανδεμβούργου, το οποίο διέκοψε την παραγωγή του και εκκενώθηκε αμέσως. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η γραμμή παραγωγής δεν επρόκειτο να αποκατασταθεί πολύ σύντομα.

Πρόκειται για το μοναδικό εργοστάσιο της Tesla στην Ευρώπη, που λειτουργεί από το 2022, απασχολεί 11.000 εργαζόμενους και παράγει 250 με 300.000 οχήματα ετησίως. Πρόσφατα, η εταιρεία είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις, με στόχο να διπλασιάσει την παραγωγή, αλλά και τον αριθμό των εργαζομένων.

Πριν καν αρχίσει η λειτουργία του εργοστασίου στο Βρανδεμβούργο, η παρουσία της Tesla είχε προκαλέσει αντιδράσεις. Οι κάτοικοι του Γκρίνχάϊντε σε (μη δεσμευτικό) δημοψήφισμά τους εκφράζουν την αντίθεσή τους στην επέκταση του εργοστασίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ουκρανία: Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου
Επικαιρότητα |

Πώς εξελίσσεται ο πόλεμος στην Ουκρανία – Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου

Ιδιαίτερα κομβικοί αποδεικνύονται οι πρώτοι μήνες του 2024 σε ό,τι έχει να κάνει με τον πόλεμο στην Ουκρανία με τις δυνάμεις του Κιέβου να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στη ρωσική επίθεση