Θετικό όσον αφορά την επιβατική κίνηση θα είναι και το 2024 εκτιμά η διοίκηση της Aegean, μετά από μία εξαιρετική χρονιά όπως χαρακτήρισε το 2023. Μιλώντας στην τηλεδιάσκεψη των αναλυτών για τα αποτελέσματα της χρήσης 2023 ο πρόεδρος της Aegean κ. Ευτύχης Βασιλάκης, τόνισε ακόμη ότι ο όμιλος υλοποιεί μια περαιτέρω, λελογισμένη ανάπτυξη των διαθέσιμων θέσεων.

Aegean: Αύξηση 26% σε επιβατική κίνηση το 2023

Η AEGEAN, για φέτος προγραμματίζει να διευρύνει τη δραστηριότητά της κυρίως από τη βάση της Αθήνας, προσφέροντας 7% περισσότερες θέσεις, ενώ αντίστοιχη αύξηση της χωρητικότητας αναμένεται στο σύνολο του εσωτερικού δικτύου αλλά και από τη βάση της Θεσσαλονίκης. Συνολικά, για το 2024 η AEGEAN προγραμματίζει να διαθέσει 19,5 εκατ. θέσεις, από τις 7 βάσεις της, καλύπτοντας 47 χώρες, με 249 δρομολόγια.

Αποζημίωση για τους κινητήρες

Μιλώντας για το θέμα που έχει προκύψει με τους κινητήρες της Pratt & Whitney και αφορά πολλές αεροπορικές εταιρείες ο πρόεδρος της Aegean ανέφερε ότι η εταιρεία βρίσκεται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων με τον κατασκευαστή των κινητήρων για συμφωνία αποζημίωσης, η οποία θα καλύπτει μέρος της σχετικής οικονομικής επίπτωσης. «Δε θα καλυφθεί το σύνολο των επιπτώσεων αλλά ένα σημαντικό μέρος» ανέφερε ο πρόεδρος της AEGEAN, της οποίας η δυνατότητά της για περαιτέρω ανάπτυξη μειώνεται λόγω της καθήλωσης αεροσκαφών.

Τέλος ο κ. Βασιλάκης αναφέρθηκε και στη διανομή μερίσματος που θα προταθεί στην επόμενη γενική συνέλευση για 0,75 ευρώ ανά μετοχή: «Θα είναι η πρώτη χρονιά μετά από 4 χρόνια για την Aegean που διανέμει μέρισμα» είπε.

Υπενθυμίζεται ότι η Aegean ανακοίνωσε για την χρήση 2023 ενοποιημένο κύκλο εργασιών ύψους 1,69 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 27% σε σχέση με το 2022, κέρδη EBITDA ύψους 400,4 εκατ. ευρώ, 46% υψηλότερα από το πολύ ισχυρό 2022, και κέρδη μετά από φόρους ύψους 168,7 εκατ. ευρώ, 58% υψηλότερα σε σχέση με το 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις