Με θετικά πρόσημα κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, πλην του βρετανικού FTSE 100, οι οποίες αναμένουν και αυτές με τη σειρά τους τα στοιχεία από τις ΗΠΑ, τα οποία και θα βελτιώσουν την ορατότητα για τις επερχόμενες αποφάσεις της Federal Reserve.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,1%, με τον κλάδο των τροφίμων να κερδίζει 0,4%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,01% στις 7.772 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,27% στις 18.009 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,57% στις 8.184 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η εταιρεία παράδοσης γευμάτων Deliveroo, ενισχύεται κατά 3,8%, παρά το γεγονός ότι ανακοίνωσε ζημίες 31,8 εκατ. στερλίνες. Ωστόσο, συγκριτικά με το προηγούμενο έτος, όταν οι ζημίες είχαν φτάσει τα 294,1 εκατ. στερλίνες, η εταιρεία εμφάνισε σημαντική πρόοδο.

Στα μάκρο της ημέρας, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) στην Ισπανία επιβεβαιώθηκε ότι αυξήθηκε κατά 2,8% σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο και μειώθηκε κατά 0,6 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με τον δείκτη του Ιανουαρίου. Σε μηνιαία βάση, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 0,4%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι τιμές των κατοικιών, των τροφίμων και των μη αλκοολούχων ποτών επηρέασαν την πτώση του ετήσιου ποσοστού, που ήταν χαμηλότερος από τον Ιανουάριο, ενώ οι μεταφορές ώθησαν τον δείκτη ανοδικά σημειώνοντας άνοδο 2,4% ετησίως. Ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή (ΕνΔΤΚ) σημείωσε μηνιαία μείωση 0,6% και ετήσια άνοδο 2,9% τον Φεβρουάριο.

Πάντως, σήμερα οι αγορές αναμένουν τον δείκτη τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ, ο οποίος μετρά τον πληθωρισμό χονδρικής, με τους αναλυτές να αναμένουν ότι ο δείκτης PPI θα έχει αυξηθεί κατά 0,3% τον Φεβρουάριο, ή 0,2% μετά την εξαίρεση των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας.

Η ανακοίνωση του PPI είναι η τελευταία σημαντική ανακοίνωση των οικονομικών δεδομένων που δημοσιεύεται πριν από την επόμενη συνεδρίαση πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στις 19-20 Μαρτίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης