Στα 46 ευρώ ανά μετοχή αυξάνει την τιμή – στόχο της μετοχής της Mytilineos η χρηματιστηριακή PANTELAKIS.

Η προηγούμενη πρόβλεψη ήταν στα 41 ευρώ ενώ με το report της και τη νέα τιμή – στόχο, το upside διαμορφώνεται στο 30%.

Mytilineos: Τέθηκε σε λειτουργία ο 2ος αεριοστρόβιλος της μονάδας στο Τομπρούκ της Λιβύης

Η PANTELAKIS δε, πλέον εντάσσεται στο group των αναλυτών που δίνουν στη Mytilineos τιμή-στόχο άνω των 45 ευρώ, μαζί με τις Morgan Stanley, Citi, NBG, Eurobank, EUROXX, Optima και EDISON.

Η μέση τιμή – στόχος

Είναι χαρακτηριστικό πως η μέση τιμή-στόχος της Mytilineos πλέον διαμορφώνεται από το σύνολο των αναλυτών που καλύπτουν την εταιρεία στα 46 ευρώ (μεταξύ 43.1 και 50 ευρώ). «Το γεγονός ότι, σε ένα τόσο μεγάλο αριθμό αναλυτών, το εύρος της Τιμής-Στόχου περιορίζεται μόλις στα 7 ευρώ, υποδηλώνει τόσο ότι το σύνολο της επενδυτικής κοινότητας προσβλέπει σε σημαντικό upside το επόμενο διάστημα, όσο και την εμπιστοσύνη της αγοράς στα ισχυρά θεμελιώδη της Mytilineos που διαχρονικά έχουν δημιουργήσει σημαντικές υπεραξίες για τους μετόχους» σχολιάζουν παράγοντες της αγοράς

Κέρδη

Για το 2024 ο αναλυτής της PANTELAKIS προβλέπει Καθαρά Κέρδη 650 εκατ. ευρώ και EBITDA 1,091 δισ. ευρώ τα οποίο αυξάνεται σημαντικά στα 776 εκατ. και 1,250 δισ. αντίστοιχα το 2026, προσβλέποντας σε μία σταθερή ανάπτυξη της κερδοφορίας της εταιρείας από εδώ και στο εξής, της τάξης άνω του 8% ετησίως (CAGR >8%).

Η PANTELAKIS αποτιμά την αξία του χαρτοφυλακίου της M Renewables στα 3, 7 δισ. ευρώ, καθώς αντιλαμβάνεται ότι η Mytilineos υπερτερεί σημαντικά έναντι του ανταγωνισμού βάση ενός καλά διαφοροποιημένου μοντέλου ανάπτυξης ΑΠΕ, καθώς οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αποτελούν το βασικό άξονα αύξησης της κερδοφορίας της εισηγμένης για τα επόμενα έτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών