Ήπιες απώλειες και έντονη μεταβλητότητα κυριαρχεί σήμερα στη Wall Street, η οποία και αυτή αφομοιώνει με τη σειρά της το πλήθος των στοιχείων που ανακοινώθηκαν αυτήν την εβδομάδα, ενώ η σημερινή λήξη των παραγώγων θολώνει το τοπίο.

Πολύτιμα μέταλλα: Πώς κινούνται οι τιμές – Ιστορικό υψηλό για τον χρυσό τον Μάρτιο

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση 0,14% στις 38.852 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,50% στις 5.124 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,65% στις 16.023 μονάδες.

Παρά τις πιέσεις όμως, ο Dow και ο S&P 500 εξακολουθούν να έχουν σε επίπεδο εβδομάδας κέρδη περίπου 0,5%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,3%.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η πάροχος λογισμικού Adobe σημειώνει πτώση 11% λόγω αδύναμης καθοδήγησης πωλήσεων, ενώ και η Ulta υποχωρεί περισσότερο από 6% μετά την πρόβλεψή της για τα κέρδη ολόκληρου του έτους που διέψευσαν σε μεγάλο βαθμό τους αναλυτές.

Τι θα γίνει με τα επιτόκια;

Η Wall Street πάντως προσπαθεί να αξιολογήσει την επίδραση των τελευταίων στοιχείων στις πιθανές αποφάσεις της Federal Reserve. Τόσο το μέτωπο των τιμών, καταναλωτή και παραγωγού, όσο και οι επιδόσεις της αγοράς εργασίας, παραμένουν πολύ ισχυρά για να αποφασίσει η Fed να χαλαρώσει τη νομισματική πολιτική της.

Παρόλα αυτά, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των Fed Funds τιμολογού πιθανότητα 99% η κεντρική τράπεζα να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στη συνεδρίαση πολιτικής της την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool. Ωστόσο, οι πρόσφατες οικονομικές ανακοινώσεις θα μπορούσαν να θέσουν υπό αμφισβήτηση εάν η Fed πιστεύει ότι ο πληθωρισμός έχει μειωθεί αρκετά ώστε να αρχίσει να μειώνει τα επίπεδα αργότερα φέτος, σχολίασε ο Mark Luschini, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής στην Janney Montgomery Scott.

«Η πορεία προς ένα επιτόκιο 2% ήταν, τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα, κάθε άλλο παρά γραμμική», πρόσθεσε ο Luschini. «Πιστεύω ότι αυτό αρκεί μόνο για να… περιορίσει τον ενθουσιασμό, αν θέλετε, των συμμετεχόντων στην αγορά».

Οι όγκοι συναλλαγών θα αυξηθούν σήμερα, καθώς τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και τα δικαιώματα προαίρεσης σε χρηματιστηριακούς δείκτες και μεμονωμένες μετοχές λήγουν ταυτόχρονα σε μια διαδικασία γνωστή ως «triple witching» που συμβαίνει μία φορά το τρίμηνο.

Στα μάκρο της ημέρας, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,1% τον Φεβρουάριο, μετά από πτώση 0,5% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την Federal Reserve. Η μεταποιητική παραγωγή αυξήθηκε 0,8% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και σημείωσε πτώση 0,7% σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street