Με τη ΔΕΗ να ηγείται και τη ΓΕΚ Τέρνα να ακολουθεί επάξια, το χρηματιστήριο Αθηνών προσπαθεί να αφήσει πίσω του την εσωστρέφεια των πρώτων ωρών της συνεδρίασης και να διαπεράσει τις 1.420 μονάδες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,48% στις 1.424,22 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 53 κατ. ευρώ και ο όγκος στα 12 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,44% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.434,36 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,23% στις 1.207,69 μονάδες.

Προϋπολογισμός: Υπέρβαση των φορολογικών εσόδων κατά 9,1% το πρώτο δίμηνο

Συνεχίζεται το rotation

Με την αγορά να βρίσκει καθημερινά νέους πρωταγωνιστές, προσπαθεί να δώσει το μήνυμα ότι η διόρθωση της Δευτέρας ήταν μια παρένθεση σε μια πορεία που, παρά τα μικρά πισωγυρίσματα, είναι ανοδική. Και αν καταφέρει να κλείσει την εβδομάδα πάνω από τις 1.420 μονάδες, θα την έχει κλείσει αυτήν την παρένθεση, τουλάχιστον σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο.

Διότι σε μεσο-μακροπρόθεσμο η εικόνα δεν έχει αλλάξει, και είναι θετική. Σε αυτό συνηγορούν οι εκθέσεις των αναλυτών τόσο για την οικονομία στο σύνολό της, όσο και για ένα μεγάλο κομμάτι των εισηγμένων, όπου τα χρηματοοικονομικά στοιχεία δικαιολογούν ανώτερες τιμές – στόχους και επανατοποθετήσεις θεσμικών χαρτοφυλακίων.

Στο μεταξύ, όσο περνά η ώρα των συναλλαγών, θα εντείνεται σταδιακά και η επίδραση από το rebalancing στους δείκτες FTSE Russel και Stoxx. Οι αλλαγές στους δείκτες FTSE Russell θα ισχύσουν από το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης, με το ελληνικό ενδιαφέρον να είναι στην Πειραιώς καθώς αυξάνεται η στάθμιση της μετά το placement. Στους δείκτες Stoxx προστίθεται, από την άλλη, η μετοχή της Optima Bank.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ΔΕΗ και ΓΕΚ Τέρνα ξεχωρίζουν με το +3,96% και +3,32% που καταγράφουν, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε Σαράντη, Τιτάν, Ελληνικά Πετρέλαια, Jumbo και ΕΛΧΑ. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Εθνική, Λάμδα, Ελλάκτωρ, Alpha Bank, Coca Cola, Autohellas, Eurobank και ΟΤΕ.

Στον αντίποδα, η Quest χάνει 1,17%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Aegean, Motor Oil, ΕΥΔΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Πειραιώς, Μυτιληναίος, Cenergy και ΟΠΑΠ. Χωρίς μεταβολή είναι η Βιοχάλκο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών