Ένα νέο διεθνές δρομολόγιο εμπορευματικών τρένων που συνδέει το Χαρμπίν, την πρωτεύουσα της επαρχίας Heilongjiang της βορειοανατολικής Κίνας, με το Τίλμπουργκ στην Ολλανδία, εγκαινιάστηκε, καθιστώντας την πρώτη υπηρεσία εμπορευματικών τρένων Κίνας – Ευρώπης που συνδέει τη συνοριακή επαρχία με μια πόλη στην Ολλανδία.

Σε ράγες οι νέες μπίζνες του Πούτιν με την Κίνα – Το σχέδιο ενίσχυσης των σιδηροδρόμων

Ένα φορτηγό τρένο φορτωμένο με 1.300 τόνους αμινοξέων σε 55 εμπορευματοκιβώτια αναχώρησε από τον σταθμό του διεθνούς κέντρου εμπορευματοκιβωτίων της Χαρμπίν την Πέμπτη, σηματοδοτώντας τα εγκαίνια της υπηρεσίας, σύμφωνα με την China Railway Harbin Group Co., Ltd.

Το τρένο θα διανύσει 10.257 χιλιόμετρα μέσω του λιμανιού Manzhouli και θα φτάσει στο Τίλμπουργκ σε 15 ημέρες.

«Σε σύγκριση με τις θαλάσσιες μεταφορές, η νέα υπηρεσία rail cargo θα μειώσει τον χρόνο παράδοσης κατά τα δύο τρίτα με την απόσταση να μειώνεται στο μισό», δήλωσε ο Λιάνγκ Τσουάν, επικεφαλής του σταθμού.

Σύμφωνα με στοιχεία, ο αριθμός των εμπορευματικών τρένων Κίνας-Ευρώπης και ο όγκος φορτίου που μετέφεραν από και προς το Heilongjiang εκτοξεύτηκαν κατά 161,5% και 151,6% σε ετήσια βάση, αντίστοιχα, τους δύο πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή