Ο διευθύνων σύμβουλος της Mercedes-Benz Ola Kallenius σχεδόν διπλασίασε τις αποδοχές του πέρυσι χάρη στις υψηλές πληρωμές μπόνους, όπως προκύπτει από έκθεση της εταιρείας που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Συμπεριλαμβανομένων των συνταξιοδοτικών δαπανών, ο διευθύνων σύμβουλος πήρε πέρυσι 12,7 εκατομμύρια ευρώ (13,9 εκατομμύρια δολάρια), μια αύξηση 80% από το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την έκθεση, αναφέρει το Reuters.

Mercedes: Γιατί δεν θέλει δασμούς στα ηλεκτρικά ΙΧ – «Αφήστε τον ανταγωνισμό ελεύθερο»

Η αύξηση καθιστά τον Kallenius έναν από τους κορυφαίους κερδισμένους μεταξύ των CEOs των 40 εταιρειών που περιλαμβάνονται στον δείκτη blue chip της Γερμανίας , ανοίγει νέα καρτέλα, κερδίζοντας περισσότερα από το αφεντικό της Volkswagen (VOWG_p.DE), ανοίγει νέα καρτέλα Oliver Blume που πήρε σπίτι του 9,71 εκατομμύρια ευρώ.

Οι μισθοί των διευθυντικών στελεχών της Mercedes-Benz αυξήθηκαν πέρυσι για πρώτη φορά από το 2018.
Τα μεταβλητά μπόνους αυξήθηκαν σύμφωνα με ένα πρόγραμμα μακροπρόθεσμων κινήτρων που τρέχει από το 2019, αφού η εταιρεία ξεπέρασε τους στόχους που συνδέονται με τις αποδόσεις και τις ταμειακές ροές, όπως προκύπτει από την έκθεση.

Η Mercedes-Benz επέκτεινε το συμβόλαιο του Kallenius τον Ιούλιο, μια συμφωνία που αναμένεται να διατηρήσει τον 54χρονο στο τιμόνι της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας μέχρι τα μέσα του 2029.

Πρόσφατα το «αφεντικό» της Mercedes είχε καλέσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μειώσει τους δασμούς στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που εισάγονται από την Κίνα. «Πάρτε τους δασμούς που έχουμε και μειώστε τους», δήλωσε στους Financial Times.

Οι κινεζικές εταιρείες που επιθυμούν να εξάγουν στην Ευρώπη ήταν μια «φυσική εξέλιξη του ανταγωνισμού και πρέπει να αντιμετωπιστεί με καλύτερο προϊόν, καλύτερη τεχνολογία, μεγαλύτερη ευελιξία», πρόσθεσε. «Αυτή είναι η οικονομία της αγοράς. Αφήστε τον ανταγωνισμό να εξελιχθεί».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν