Οι χρήστες του ChatGPT θα μπορούν να ρωτούν το chatbot για ειδήσεις που αφορούν τη Γαλλία και την Ισπανία χάρη σε συμφωνία με την εφημερίδα Le Monde και τον όμιλο Pisa Media αντίστοιχα, ανακοίνωσε την Πέμπτη η OpenAI.

To περιεχόμενο των δύο εκδοτών θα χρησιμοποιείται επίσης για την εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης, πρόσθεσε η εταιρεία, η οποία αντιμετωπίζει αγωγές από άλλους εκδότες για τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση των άρθρων τους.

ChatGPT: Βγάζει… μισθολόγιο και προκαλεί νομικές διαμάχες

«Η συνεργασία μας με την OpenAI είναι μια στρατηγική κίνηση προκειμένου να διασφαλίσουμε την προσφορά αξιόπιστων πληροφοριών στους χρήστες της ΑΙ, διαφυλάττοντας στην πορεία τη δημοσιογραφική ακεραιότητα και τις ροές εσόδων μας» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Le Monde Λουί Ντρεϊφού.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη συμφωνία με εκδότες μετά τη συνεργασία που ανακοίνωσε πέρυσι η OpenAI με τον γερμανικό όμιλο Axel Springer, στον οποίο ανήκουν μεταξύ άλλων το Politico, το Business Insider, η Bild και η Welt.

Η OpenAI έχει επίσης συνάψει συμφωνία με το πρακτορείο Associated Pres για τη χρήση του περιεχομένου του στην εκπαίδευση μοντέλων ΑΙ.

Νωρίτερα, όμως, οι New York Times είχαν υποβάλει αγωγή κατά της OpenAI, κατηγορώντας την εταιρεία ότι παραβίασε την πνευματική ιδιοκτησία της χρησιμοποιώντας εκατομμύρια άρθρα της εφημερίδας για την εκπαίδευση του ChatGPT.

Η αγωγή στρέφεται και κατά της Microsoft, η οποία έχει επενδύσει δισεκατομμύρια στην OpenAI και χρησιμοποιεί την τεχνολογία της στη μηχανή αναζήτηση Bing και τη σουίτα εφαρμογών Microsoft 365.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία