Ένας δικαστής της Νέας Υόρκης επέπληξε ένα δικηγορικό γραφείο επειδή επικαλέστηκε το ChatGPT για να υποστηρίξει την αίτησή του για «υπερβολικές» αμοιβές δικηγόρων έως και 600 δολάρια την ώρα, σύμφωνα με τους FT.

ChatGPT: Κλονίζει τις διαδικτυακές γνωριμίες

Το δικηγορικό γραφείο Cuddy είχε επικαλεστεί το εργαλείο προγνωστικής τεχνητής νοημοσύνης σε δήλωση στο δικαστήριο σχετικά με μια υπόθεση που κέρδισε εναντίον του τμήματος εκπαίδευσης της πόλης. Είπε ότι το έκανε «για να παράσχει το πλαίσιο για το τι μπορεί να πάρει ένας γονέας – έχοντας το ChatGPT-4 ανοιχτό και διαθέσιμο σε αυτόν – στην έρευνα για το αν θα προσλάβει δικηγόρο και ποιον να δεχτεί ή να απορρίψει».

Όταν ρωτήθηκε ποια θα ήταν μια «λογική ωριαία αμοιβή» για έναν συνεργάτη δικηγόρο με έως και τρία χρόνια εμπειρίας σε ακρόαση σχετικά με την εκπαίδευση για αναπηρίες, το μοντέλο είπε ότι θα μπορούσε να «κυμαίνεται οπουδήποτε από 200 έως 500 δολάρια την ώρα», έγραψε ένας δικηγόρος της εταιρείας.

Επεσήμανε επίσης ότι το ChatGPT κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «οι δικηγόροι που ειδικεύονται σε ένα συγκεκριμένο είδος νόμου (όπως ο νόμος περί ειδικής εκπαίδευσης, σε αυτήν την περίπτωση) μπορεί να έχουν υψηλότερες τιμές» και ότι ένας δικηγόρος με «25 χρόνια εμπειρίας» μπορεί να έχει ωριαία αμοιβή έως και 1.200 δολάρια «ή και περισσότερο».

Ο δικαστής Paul Engelmayer, ο οποίος τελικά μείωσε τις αμοιβές που θα επιδικαστούν στους δικηγόρους του Cuddy κατά περισσότερο από το ήμισυ, χαρακτήρισε την εξάρτηση της εταιρείας από το πρόγραμμα AI «εντελώς και ασυνήθιστα μη πειστική», προσθέτοντας ότι «εκτός από μια αλλαγή παραδείγματος στην αξιοπιστία αυτού του εργαλείου, η [εταιρεία] είναι καλό να περιορίσει τις αναφορές στο ChatGPT από μελλοντικές αιτήσεις αμοιβών».

Πρόσθεσε ότι «όπως θα έπρεπε να εκτιμήσει η εταιρεία, η αντιμετώπιση των συμπερασμάτων του ChatGPT ως χρήσιμου μετρητή του εύλογου ποσοστού χρέωσης για το έργο ενός δικηγόρου με συγκεκριμένο υπόβαθρο που εκτελεί μια εξατομικευμένη ανάθεση για έναν πελάτη σε μια εξειδικευμένη περιοχή πρακτικής ήταν λανθασμένη στο άλμα».

Ο Engelmayer διαπίστωσε επίσης ότι ο αριθμός των ωρών που χρεώνει ο Cuddy είναι «υπερβολικός ή ανεπαρκώς εξηγημένος», σύμφωνα με τους FT.

Κόντρες δικηγόρων και δικαστών για το ChatGPT

Ένας δικηγόρος στο Cuddy δήλωσε ότι «ο υποκείμενος ισχυρισμός δεν αφορούσε την ορθότητα του ChatGPT σχετικά με τις τιμές, αλλά μάλλον, τι θα περίμεναν οι γονείς ως καταναλωτές» και επεσήμανε τις δυσκολίες συλλογής αποδεικτικών στοιχείων σχετικά με τη δομή των αμοιβών για δικηγόρους που εργάζονται σε παρόμοιες αξιώσεις, οι οποίες είναι σπάνιες.

Η επίπληξη του Engelmayer είναι η τελευταία σε μια σειρά νουθεσιών προς τους δικηγόρους από τα δικαστήρια των ΗΠΑ σχετικά με τη χρήση της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης. Πέρυσι, ένας δικαστής στο ίδιο δικαστήριο του Μανχάταν επέβαλε κυρώσεις σε δικηγόρους για την υποβολή ενός υπομνήματος που συντάχθηκε με τη βοήθεια του εργαλείου που ανέφερε πλασματικές υποθέσεις, ενώ ένας άλλος δικηγόρος βρίσκεται υπό έρευνα επειδή ανέφερε μια «ανύπαρκτη» αρχή που δημιουργήθηκε από το ChatGPT.

Ένας δικηγόρος του Μάικλ Κόεν, πρώην δικηγόρου του Ντόναλντ Τραμπ, ζήτησε συγγνώμη από ομοσπονδιακό δικαστή τον περασμένο μήνα επειδή ανέφερε τρεις πλασματικές υποθέσεις σε μια σύντομη αναφορά, κατηγορώντας «μια σειρά από ατυχή λάθη».

Ένα δευτεροβάθμιο δικαστήριο στο Τέξας επιδιώκει να αλλάξει τους κανόνες του για να αναγκάσει τους δικηγόρους να δηλώσουν εάν χρησιμοποιήθηκε ένα παραγωγικό πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης στη σύνταξη ενός εγγράφου και, εάν ναι, εάν «έχει ελεγχθεί για ακρίβεια και έχει εγκριθεί από άνθρωπο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Oracle: Ενισχύει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Oracle επιχειρεί να ενισχύσει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη

Η Oracle εισάγει δυνατότητες παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στην υποδομή και τις εφαρμογές της στο cloud για να συμπληρώσει την παραδοσιακή τεχνητή νοημοσύνη που είναι ήδη ενσωματωμένη σε αυτές

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης