Τον δρόμο της αντίδρασης έχει πάρει σήμερα η Wall Street, μετά από δύο εβδομάδες διόρθωσης, με την αγορά όμως να αναμένει τη συνεδρίαση της Federal Reserve, η οποία αρχίζει αύριο και ολοκληρώνεται την Τετάρτη.

Οι δείκτες

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,26% στις 38.816 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,95% στις 5.166 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 1,52% στις 16.215 μονάδες.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Nvidia κερδίζουν περισσότερο από 1% εν όψει του συνεδρίου GTC της εταιρείας – όπου η εταιρεία κατασκευής τσιπ αναμένεται να παρουσιάσει τις πιο πρόσφατες επιδόσεις της στην τεχνητή νοημοσύνη.

Οι μετοχές της Alphabet ενισχύονται κατά 4% αφού το Bloomberg News ανέφερε ότι η Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με την Google για να συμπεριλάβει το Gemini AI της εταιρείας στα iPhone.

Περιμένοντας τη Fed

Παρόλα αυτά, η Wall Street αναμένει τη διήμερη συνεδρίαση πολιτικής της Fed, η οποία θα αρχίσει την Τρίτη και να ολοκληρωθεί με μια ανακοίνωση την Τετάρτη. Σύμφωνα με το CME FedWatch Tool, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κεφαλαίων της Fed τιμολογούν επί του παρόντος πιθανότητα 99% ότι η Fed θα αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια αναφοράς αυτή την εβδομάδα. Ωστόσο, η προσδοκία για μείωση τον Ιούνιο έχει υποχωρήσει τις τελευταίες ημέρες σε περίπου 55%.

«Η συνεδρίαση της Fed αυτής της εβδομάδας θα μπορούσε να καθορίσει την κατεύθυνση για την αγορά, ιδιαίτερα εάν η Fed δώσει το μήνυμα ότι τα επιτόκια πρέπει να παραμείνουν σταθερά, έστω και για λίγο περισσότερο», ανέφερε ο επικεφαλής αναλυτής της LPL Financial, Quincy Krosby. «Αυτό θα μπορούσε να είναι ό,τι χρειάζεται για να επιτρέψει σε αυτή την αγορά να απορροφήσει κέρδη και να εδραιωθεί πριν ξεκινήσει η νέα σεζόν ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street