Βρισκόμουν για πρωινό στο σπίτι ενός φίλου και ο Ντόναλντ Τραμπ απλώς πέρασε. Αυτό είναι». Αυτή ήταν η απάντηση του δισεκατομμυριούχου Ίλον Μασκ ο οποίος επανήλθε στο θέμα της συνάντησής του στις 3 Μαρτίου με τον πρώην αμερικανό πρόεδρο και επίδοξο ρεπουμπλικανό υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ.

Σε συνέντευξή του στον πρώην παρουσιαστή του CNN, Ντον Λέμον, που μεταδόθηκε το πρωί της Δευτέρας, το γνωστό για τις ιδιορρυθμίες του αφεντικό της Tesla και της Space X, φρόντισε να διακηρύξει ότι δεν θα δάνειζε χρήματα στον Τραμπ την ώρα που ο πρώην πρόεδρος αντιμετωπίζει ογκώδη πρόστιμα για παρανομίες.

Ίλον Μασκ: «Δεν δίνω χρήματα σε κανέναν υποψήφιο πρόεδρο»

Τα δημοσιεύματα

Η συνάντηση τροφοδότησε αρχικά εικασίες ότι ο Μασκ, με την περιουσία των 195 δισ. δολαρίων και εκ των φανατικών επικριτών του Τζο Μπάιντεν, επρόκειτο να υποστηρίξει ή και να στηρίξει οικονομικά τον Τραμπ ως χορηγός της προεκλογικής του εκστρατείας.

Οι New York Times ανέφεραν για την επίμαχη συνάντηση ότι ο Μασκ συναντήθηκε με τον Τραμπ και ορισμένους πλούσιους ρεπουμπλικανούς δωρητές, στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα. Το σπίτι του πρώην προέδρου, στο κλαμπ του Mar-a-Lago, βρίσκεται στο Παλμ Μπιτς.

Ο δισεκατομμυριούχους είπε στον Λέμον ότι δεν πήγε στη Φλόριντα με σκοπό να συναντηθεί με τον Τραμπ. Αντίθετα, υποστήριξε ότι φιλοξενούνταν στο σπίτι ενός φίλου όταν τον ρώτησαν αν θα τον πείραζε να περνούσε ο Τραμπ για πρωινό.

Ο Μασκ δεν κατονόμασε τον φίλο, ενώ ήταν λακωνικός όσον αφορά το τι συζήτησε με τον Τραμπ.

«Ας πούμε ότι [ο Τραμπ] έκανε το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης», είπε ο Μασκ για τον πρώην πρόεδρο. «Δεν υπήρχε τίποτα ιδιαίτερα πρωτοποριακό ή καινούργιο», είπε ο Μασκ. «Στον πρόεδρο Τραμπ αρέσει να μιλάει. Και έτσι, μίλησε. Δεν θυμάμαι να είπε κάτι που δεν έχει πει δημόσια. Και αυτό ήταν όλο. Μόνο ένα πρωινό».

Φρόντισε να τονίσει, δε, ότι ο Τραμπ δεν του ζήτησε χρήματα ή οποιαδήποτε μορφή οικονομικής συνεισφοράς.

«Δεν πληρώνω τα χρέη του στη δικαιοσύνη με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή… και δεν μου ζήτησε χρήματα», είπε χαρακτηριστικά.

Την επόμενη του δημοσιεύματος των Times, ο Μασκ ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο X ότι δεν σχεδίαζε να δώσει χρήματα στον Τραμπ ή στον Μπάιντεν.

«Για να είμαι πολύ σαφής, δεν δωρίζω χρήματα σε κανέναν υποψήφιο για Πρόεδρο των ΗΠΑ», έγραψε ο Μασκ.

Όταν ο Λέμον τον ρώτησε σχετικά με αυτό, ο Μασκ του είπε: «Θα εκφράσω τη γνώμη μου. Νομίζω ότι δεν θέλω να επηρεάσω το αποτέλεσμα με χρηματικά μέσα, αυτό είναι σημαντικό».

Ο Μασκ είπε ότι μπορεί να υποστηρίξει έναν υποψήφιο για την προεδρία «στην τελική ευθεία», αλλά πως δεν έχει λάβει ακόμη τελική απόφαση και πρόσθεσε ότι δεν κλίνει προς κάποιον συγκεκριμένο υποψήφιο.

«Απομακρύνομαι από τον Μπάιντεν», είπε γελώντας με νόημα…

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κίνα: Επίσκεψη στην Ευρώπη πραγματοποιεί ο Σι Τζινπίνγκ
Διεθνή |

Τι κομίζει ο Σι στην Ευρώπη - Η επίσκεψη, τα «δώρα» και το γαλλικό κονιάκ

Επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια πραγματοποιεί ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κομίζοντας ένα σαφές μήνυμα: το Πεκίνο προσφέρει πολύ περισσότερες οικονομικές ευκαιρίες για το μπλοκ από ό,τι θέλουν να παραδεχτούν οι ΗΠΑ. Ο Κινέζος ηγέτης θα ξεκινήσει το πενθήμερο ταξίδι του στη Γαλλία, τη Σερβία και την Ουγγαρία στις 5 […]