Το Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί ώρα Ελλάδος με την τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών των ΗΠΑ και σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε στην ανησυχητική κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα, όπως επίσης και στην προσφορά της Ελλάδας στη συμβολή της Ελλάδας, έτσι ώστε να υπάρξει προστασία της διεθνούς ναυσιπλοΐας.

Αναφέρθηκε δηλαδή στην επιχείρηση «Ασπίδες», κάτι το οποίο τόνισε και στην άφιξή του στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών.

Επίσης, ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε και στην σημασία της συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αιγύπτου και μάλιστα είπε ότι πρόκειται για μία χώρα η οποία μπορεί να οδηγήσει σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Μέση Ανατολή.

Παράλληλα, τόνισε την στήριξη της Ελλάδος στον θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο στην Κύπρο, όπως επίσης και στην δημιουργία και άλλων χερσαίων ανθρωπιστικών διαδρόμων, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση και όλο αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Μέση Ανατολή.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν από την Αίγυπτο, είπε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει λιμός στη Γάζα και τόνισε την ανάγκη για εκεχειρία.

Ήταν η πρώτη φορά που ακούσαμε την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να ζητεί εκεχειρία στη Γάζα. Σε άλλες περιπτώσεις ακούγαμε αυτή τη λέξη «Παύση, παύση». Υπήρξε μια διαφωνία από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης, οι υπουργοί Εξωτερικών τονίζουν σε σχέση με την Ουκρανία ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η στήριξη στην Ουκρανία, ότι θα πρέπει να δοθούν πυρομαχικά, θα πρέπει να δοθούν όπλα στην Ουκρανία και όπως τονίζουν χαρακτηριστικά, όχι σήμερα αλλά εχθές, διότι ο Πούτιν δεν πρόκειται να κάνει πίσω.

Πηγή: ΕΡΤnews

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα