Όπως «Το Βημα» πληροφορείται κατά την τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν, στο πλαίσιο του σημερινού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, ο Γιώργος Γεραπετρίτης αναφέρθηκε στο ζήτημα της παραπληροφόρησης και στους κινδύνους που ελλοχεύουν από εκστρατείες παραπληροφόρησης με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης και deep fakes, κατά τη διάρκεια πολεμικών συρράξεων και εκλογών ανά τον κόσμο, ειδικά δε όταν ολοκληρωτικά καθεστώτα χρησιμοποιούν τα εργαλεία αυτά για να χειραγωγούν την κοινή γνώμη.

Ο  Υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ιδιαίτερα τους κινδύνους απονομιμοποίησης μέσω της παραπληροφόρησης τόσο των εθνικών όσο και των διεθνών θεσμών.

Βρυξέλλες: Στο Συμβούλιο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ο ΓεραπετρίτηςΓι’ αυτό το ζήτημα έγινε μάλιστα συζήτηση μεταξύ του κ. Γεραπετρίτη και του Αμερικανού  Υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος εξέφρασε και αυτός τον προβληματισμό του για τις ανησυχητικές διαστάσεις που λαμβάνει το ζήτημα της παραπληροφόρησης και για το πόσο μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις στα πολεμικά μέτωπα και στις ανά τον κόσμο εκλογικές διαδικασίες.

ΕΕ: Τηλεδιάσκεψη ΥΠΕΞ – Μπλίνκεν

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών κ. Μπλίνκεν, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, κατά την παρέμβασή του, ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Γεραπετρίτης, αναφέρθηκε στην ανησυχητική κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα, αναδεικνύοντας τη συνεισφορά της Ελλάδας στην προώθηση της ασφάλειας της διεθνούς ναυσιπλοΐας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών τόνισε, επίσης, τη σημασία της χθεσινής συμφωνίας για τη συνολική στρατηγική εταιρική σχέση Ευρωπαϊκής Ένωσης-Αιγύπτου, χώρας κλειδί για τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πηγή: tovima.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News