Σταθερά στη ζώνη των 1.410 μονάδων παραμένει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο προσπαθεί να απορροφήσει τις πιέσεις της κατοχύρωσης των βραχυπρόθεσμων κερδών, κρατώντας κάποιες στηρίξεις του.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,72% στις 1.411,87 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 95,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 17,6 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,85% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.400,04 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,74% στις 1.199,03 μονάδες.

Περιμένοντας το έναυσμα

Επί μία εβδομάδα η αγορά προσπαθεί να κρατήσει τις στηρίξεις και να μη χάσει τις 1.400 μονάδες, ενώ αφήνει αρκετούς τίτλους να διορθώσουν τόσο σε τιμές όσο και σε χρόνο. Τεχνικά όμως, το βασικό σενάριο της εβδομάδας είναι η πλάγια κίνηση, με την απορρόφηση των ταλαντώσεων που εκδηλώθηκαν μετά την διάθεση του ποσοστού της Τράπεζας Πειραιώς ενδεχομένως να είναι ένα προαπαιτούμενο πριν την επόμενη ανοδική εκτόνωση καθώς τα τεχνικά δεδομένα υποστηρίζουν πλειοψηφικά ακόμα το ανοδικό σενάριο.

Σύμφωνα με την Fast Finance, οι 1.386-1.399 μονάδες είναι το επίπεδο που έδωσε την αντίδραση, με το εβδομαδιαίο γράφημα να μην έχει προβληματιστεί σε καμία περίπτωση. Το χαρακτηριστικό στην τεχνική μας εικόνα είναι ότι ενώ οι ξένες αγορές μπορούμε να πούμε ότι έχουν ανέβει στον «βατήρα», ο ΓΔ είναι ακριβώς σε αντίθετη φάση διορθωμένος και περιμένοντας για ανοδικό έναυσμα.

Οι 1.437 μονάδες είναι ουσιαστικά κύρια αντίσταση, αλλά η αγορά βρίσκεται με διορθωμένους τους ταλαντωτές περιμένοντας ένα ανοδικό έναυσμα σε ημερήσιο κλείσιμο. Ο ΓΔ προσπαθεί να συντηρήσει το ανοδικό του κανάλι με την στήριξη στην ζώνη των 1.396 μονάδων, η κατοχύρωση του οποίου θα μπορούσε να δώσει μία κίνηση στην ζώνη των 1.369 μονάδων.

Ο FTSE 25 χάνει σήμερα και πάλι την κοντινή του στήριξη, ανοίγοντας το δρόμο προς μία κίνηση για τις 3.370 μονάδες. Ουσιαστική αντίσταση είναι στις 3.495 μονάδες. Ο τραπεζικός κλάδος είναι πιο αδύναμος στην παρούσα, με την Πειραιώς να έχει ανακατέψει την τράπουλα και με την Εθνική να έχει την καλύτερη συμπεριφορά. Οι 1.223 και 1.240 είναι αντιστάσεις ενώ ουσιαστική κοντινή στήριξη είναι οι 1.190 μονάδες.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Jumbo λόγω αποκοπής μερίσματος είναι στο -2,85%, με τις Πειραιώς, Cenergy και Σαράντη να κινούνται με απώλειες που ξεπερνούν το 2%. Άνω του 1% είναι η πτώση σε Λάμδα, Aegean, Motor Oil, Μυτιληναίος και ΔΕΗ.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι Coca Cola, Quest, Alpha Bank, ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Eurobank, ΟΤΕ και Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ Βιοχάλκο και Autohellas δεν έχουν μεταβολή. Στον αντίποδα, θετικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Εθνική, Τιτάν και ΕΥΔΑΠ, με τον Ελλάκτωρ να είναι στο +1,82%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών