Νέες πιέσεις δέχεται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, με αρκετά χαρτοφυλάκια να προχωρούν σε πωλήσεις, με αφορμή την διάψευση των προσδοκιών περί αναβάθμισης από τον οίκο Moody’s την περασμένη Παρασκευή.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,68% στις 1.412,32 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 20 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5,6 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,80% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.401,93 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,74% στις 1.199,03 μονάδες.

Τζίροι από άλλες εποχές…

Αν και τις προηγούμενες 4 συνεδριάσεις, η αγορά προσπάθησε να μαζέψει τις απώλειες της συνεδρίασης της Δευτέρας, το κλίμα παραμένει βραχυπρόθεσμα αρνητικό, ειδικά μάλιστα μετά τη διάψευση των προσδοκιών από τη Moody’s την περασμένη Παρασκευή. Ωστόσο, οι συναλλαγές παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα, δεδομένου του τι μας έχει συνηθίσει η αγορά, δείχνοντας ότι παρά τις πιέσεις, η προσφορά απορροφάται, με τις όποιες αναταράξεις κι αν υπάρχουν.

Σύμφωνα μάλιστα και με τον Ηλία Ζαχαράκη της Fast Finance, ουσιαστικά είμαστε σε bull market και με τέτοια ρευστότητα στο σύστημα βλέπουμε πως υπάρχουν τίτλοι που είναι σε διαφορετική φάση και δίνουν στην αγορά βοήθειες στα δύσκολα. Και κατά τον ίδιο, αν και η πιο συντηρητική Moody’s δεν έδωσε το περιβόητο investment grade στην Ελλάδα, δεν δείχνει να έχει πολύ σημασία για την αγορά. Σε όλα τα σημεία που σχολιάζει έχει απόλυτο δίκιο μιας και φοβάται τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό με τα επιδόματα να έχουν την τιμητική τους, ενώ επιμένει για μεταρρυθμίσεις στο δικαστικό σύστημα που υστερεί σημαντικά και προβληματίζει την οικονομία και όχι μόνο.

Κατά τον ίδιο, αν και σε εβδομαδιαία γραφήματα η ελληνική αγορά δεν φαίνεται να πτοείται, δεν παύει να έχουμε υπόψιν την πιθανότητα μιας διόρθωσης στις αγορές, ειδικά μετά το κλείσιμο και της σειράς Μαρτίου στα παράγωγα. Αν δεν δούμε κάποια σοβαρή κινητήρια κίνηση στους ξένους δεν χρειάζεται να προβληματιστούμε ιδιαίτερα στην Λεωφόρο Αθηνών, επισημαίνει ο κ. Ζαχαράκης. Το ότι δεν τρέχουν ή διορθώνουν όλοι οι τίτλοι μαζί είναι ιδανικό σε μία bull market, ενώ η αγορά φτιάχνει χωρίς να βιάζεται επίπεδα τα οποία βοηθούν στην όποια διόρθωση.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ο Σαράντης, μετά από ένα εντυπωσιακό ράλι ανόδου, διοσθώνει κατά 4,29%, με την Jumbo επίσης να είναι στο -3% και κάτω από τα 26 ευρώ. Απώλειες 2,03% σημειώνει η Cenergy, ενώ άνω του 1% είναι η πτώση σε Πειραιώς και Quest.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι Μυτιληναίος, Aegean, Coca Cola, Alpha Bank, ΔΕΗ, Εθνική, Autohellas, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil, Λάμδα, ΟΠΑΠ και ΓΕΚ Τέρνα, με τα ΕΛΧΑ και τον Τιτάνα να μην έχουν μεταβολή.

Στον αντίποδα, ήπια ανοδικά κινούνται οι Eurobank, Βιοχάλκο και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ ο Ελλάκτωρ κερδίζει 1,42% και η ΕΥΔΑΠ είναι στο +1,30%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών